Mergi direct la conținut »
Opoziţia, dezbinată: USR şi PNL sesizează separat Avocatul Poporului, pe OUG privind legile justiţiei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Opoziţia, dezbinată: USR şi PNL sesizează separat Avocatul Poporului, pe OUG privind legile justiţiei

Opoziţia, dezbinată: USR şi PNL sesizează separat Avocatul Poporului, pe OUG privind legile justiţiei

Opoziţia demonstrează din nou că este dezbinată. PNL şi USR au anunţat, miercuri, în acelaşi timp, că sesizează separat Avocatul Poporului, pe Ordonanţa privind legile justiţiei.

De Valentina Postelnicu,

Avocatul Poporului este, în acest moment, singura instituţie care poate bloca intrarea în vigoare a Ordonanţei, care începe să îşi facă efectele joi.

Potrivit unor surse, Victor Ciorbea se află în concediu.

Barna: DNA este pus pe butuci, forma OUG este de neacceptat pentru stabilitatea și funcționarea justiției

„DNA este pus pe butuci, acest lucru nu poate să rămână în această formă. Forma OUG este de neacceptat pentru stabilitatea și funcționarea justiției în Români. Din acest motiv, parlamentarii USR vor merge imediat după votul final din plen la Avocatul poporului și îi vom solicita în mod expres să atace această Ordonanță la CCR, pentru că are semnificative și numeroase motive de neconstituționalitate”, a anunţat liderul USR Dan Barna, la Parlament.

El a susţinut că mai există şi alte mijloace la care USR va apela pentru a bloca această ordonanţă.

„Vom apela şi la alte mijloace pentru a bloca ca această ordonanţă să îşi producă efectele, pentru că, prin această ordonanţă, Direcţia Naţională Anticorupţie, unul dintre elementele fundamentale în Tratatul de aderare a României, care trebuia să fie instituţie independentă, devine nu doar o instituţie la discreţia ministrului Justiţiei, devine o instituţie nefuncţională, pentru că, în formă literală a ceea ce scrie în această ordonanţă, vedem că majoritatea procurorilor, cei tineri, cei activi, cei implicaţi în dosarul 10 august, cei implicaţi în dosarul mineriadei, mare parte dintre ei trebuie să se retragă sau să se întoarcă la Parchete inferioare, ceea ce este de neacceptat, este pur şi simplu un atac la stabilitatea Justiţiei în România”, a explicat Barna.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Turcan: Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată pe Tudorel Toader!  Dragnea a cerut, Toader a executat, DNA a fost desființat!

„Ordonanța adoptată luni, la prima oră, într-o grabă și cu o hărnicie nemaiîntâlnită este mai gravă decât OUG 13. Tudorel Toader a desființat practic, printr-o șmecherie, activitatea DNA și a paralizat parchetul antimafia. A modificat, de la 8 ani la 10 ani, vechimea minimă pe care trebuie să o aibă procurorii care activează la DNA sau DIICOT. Zeci de procurori vor fi scoși din DNA și DIICOT, iar dosarele cercetate de aceștia vor rămâne în aer. Corupții au deschis deja șampania!”, a transmis Raluca Turcan, miercuri.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Potrivit liberalei, „prin acestă scamatorie neconstituțională, Dragnea și-a dat afară, cu mâna lui Tudorel Toader, procurorul de caz din dosarul Teldrum”.

„Tot cu mâna lui Toader, Dragnea vrea să-și aleagă și judecătorii care îi judecă dosarele aflate pe rol. Mai trebuie ca Dragnea sa demareze și acțiuni disciplinare față de magistrații care nu fac ceea ce trebuie pentru el. Totul a ajuns in România sa fie despre o singura persoana, pentru o singura persoana. Agenda publica este confiscata de agenda personală a lui Liviu Dragnea. Instituțiile lucrează, rând pe rând, pentru Liviu Dragnea. Pana la dictatura, mai sunt doar câțiva pași. Nu mă aștept ca Tudorel Toder să-și dea demisia, căci ar fi un act de demnitate și nu e deloc cazul. Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată, pentru că a mințit că ordonanța este în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția. Nu respectă niciuna dintre recomandările acesteia. Ca fost judecător CCR a semnat o ordonanță neconstituțională care impune, retroactiv, condiții de vechime procurilordin DNA și DIICOT. Ca ministru, nu dă doi bani pe avizele CSM. Ministrul Justiției ar desființa și CSM dacă ar putea”, a spus deputata PNL.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

PNL îl acuză pe Tudorel Toder că „a demonstrat că este, fără îndoială, avocatul tuturor infractorilor din România și protectorul corupților”.

„Pentru că-i place funcția, s-a agățat cu două mâini de fotoliul de ministru și executa tot ceea ce-i impune Liviu Dragnea”, mai spune Raluca Turcan.

Şi Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, că ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei a creat numeroase probleme funcţionale pentru parchete, în special pentru DNA, iar Ministerul Public analizează suspiciunile de neconstituţionalitate pentru a se adresa Avocatului Poporului, instituţie care poate sesiza Curtea Constituţională.

 

Citeşte şi:

FOTO/ Bucuria fetiței care mergea flămândă la școală: acum are ce pune pe masă. După ce Libertatea a prezentat povestea familiei sale, a sărit în ajutor și Episcopia Hușilor

Close
Închide
  Close