De Dragoș Tănase,

De altfel, toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise de luni până vineri, din cauza Summitului UE.

Astfel, într-un liceu va fi amenajat un spital de campanie al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar în altul vor avea loc o parte dintre lucrări. În total, clădirile a patru licee din Sibiu vor fi folosite pentru Summitul Uniunii Europene.

„Din câte ştiu, sunt Colegiul Naţional ‘Gheorghe Lazăr’, acolo este spital de campanie, la ‘Brukenthal’, acolo se desfăşoară lucrări ale Summitului şi în aulă şi în cortul din curte. Liceul Teoretic ‘Onisifor Ghibu’ pentru cei de la ISU, dormitor de campanie bază, la fel Liceul Tehnologic Alimentar ‘Terezianum’ din Sibiu, sunt cei de la ISU, este dormitor de campanie şi bază de concentrare al maşinilor”, a explicat Constantin Dincă, citat de Agerpres.

Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 Mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă.

„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul Summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces.

Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 Mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

În una din clădirile Universităţii „Lucian Blaga”, în sediul Facultăţii de Medicină, va avea loc, miercuri şi joi, Conferinţa Internaţională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluţiilor contemporane”, în contextul desfăşurării Summit-ului Consiliului European.

Elevii şi preşcolarii s-au întors astăzi la școală. Află când e următoarea vacanță și când încep examenele!

În data de 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Evenimentul, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

FOTO: Pixabay.com


Citește și:

Klaus Iohannis, despre Summit-ul de la Sibiu: „Este poate pentru prima dată când avem un Summit dedicat viitorului Europei”

Viorica Dăncilă, supărată că nu a fost invitată la Summit-ul UE de la Sibiu: „Cum putem vorbi de unitate, când premierul care deține președinția rotativă nu e invitat să vorbească?”

Traian Băsescu explică de ce nu a fost invitată Viorica Dăncilă la Summit-ul de la Sibiu. Ce prevede Tratatul de la Lisabona