In cele 30 de zile de interimat ca sef al statului, pesedistul Nicolae Vacaroiu a schimbat regulile interioare la Palatul Cotroceni. Ba mai mult, liderul social democrat si-a facut tot felul de capricii culinare, punandu-le bucatarilor maiestria gastronomica la grea incercare.
Surse de la Cotroceni au povestit in exclusivitate pentru Libertatea ca Nicolae Vacaroiu are un apetit destul de mare pentru delicatese. Drept urmare, in fiecare zi la bucatarie se comanda, in numele presedintelui, frisca proaspata obtinuta numai din smantana, al carui continut in grasime nu trebuia sa depaseasca 16%. Pe langa frisca speciala, se pare ca Nicolae Vacaroiu a preferat sa guste si din toate dulciurile din cartile de bucate folosite la Palatul Cotroceni. Insa si aici se intervenea in treburile bucatarilor, solicitandu-li-se sa fie extrem de atenti si sa foloseasca pe jumatate cantitatea de zahar trecuta in retete, avand in vedere problemele diabetice ale presedintelui interimar.
S-a intretinut cu femeile de serviciu
La fel ca si la Senat, Vacaroiu si-a facut un adevarat obicei din a saluta femeile de serviciu si din a palavragi cu ele. Imediat dupa ce s-a instalat la Cotroceni, Vacaroiu s-a fotografiat alaturi de o parte din stafful tehnic. In plus, el s-a intresat despre anumite obiceiuri ale lui Basescu: daca acesta mai tranteste din cand in cand usile sau daca isi mai lasa lucrurile in dezordine. Nemultumit de anumite obiceiuri interne, cum ar fi felul in care se aeriseau si se odorizau incaperile, Vacaroiu a cerut sa se renunte la parfumurile de camera.