MENIU CAUTĂ

Sinucideri în data de 13 martie! Cazuri identice, în localități diferite

Distribuie

În județul Botoșani s-au înregistrat ieri, 13 martie, trei cazuri de sinucidere aproape identice. Trei bărbați în floarea vârstei au ales să-și încheie conturile cu viața în moduri similare. Toți trei s-au spânzurat.

Primul caz a apărut la primele ore ale dimineţii, când soţia unui bărbat în vârstă de 63 de ani, din Dorohoi, a sunat disperată la serviciul de urgenţă 112. Aceasta le-a cerut ajutorul cadrelor medicale, după ce şi-a găsit soţul spânzurat în grajdul casei, a informat monitorulbt.ro.

Bărbatul a ieșit din casă de la ora şase, spunând că merge să dea drumul găinilor. După aproape două ore, femeia a observat că acesta nu se mai întoarce şi a plecat să verifice, găsindu-l fără suflare în grajdul gospodăriei.

„Decesul survenise, cel mai probabil, de aproximativ două ore. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru a se restabili funcţiile vitale, fiind declarat decesul”, a precizat medicul Mariana Carp, din cadrul SJA Botoşani.

Potrivit rudelor, bărbatul era cunoscut cu o tulburare psihotică depresivă, fiind în evidenţele Secţiei de Psihiatrie.

La scurt timp, un alt apel sosit la 112 anunţa un caz identic. Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost găsit fără suflare în localitatea Draxini.

Apelul a fost făcut de familie, decesul survenind cel mai probabil în timpul nopţii, în acest caz nici măcar nemaifiind solicitată intervenţia cadrelor medicale.

S-a întors de la serviciu și și-a găsit soțul spânzurat în grajd

Câteva ore mai târziu, spre amiază, soţia unui bărbat din Brehueşti a sunat la 112, după ce şi-a găsit soţul în vârstă de 50 de ani spânzurat în grajdul gospodăriei.

Femeia le-a spus poliţiştilor că plecase la muncă dimineaţă, iar când s-a întors, după-amiaza, a văzut că soţul nu era pe nicăieri şi a început să îl caute. Într-un târziu aceasta a descoperit cu groază că bărbatul era fără suflare într-un ştreang improvizat în grajd.

Un echipaj cu medic a fost trimis la faţa locului, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru victimă. „Din păcate decesul survenise cu mai multe ore în urmă, fiind instalate deja lividităţi cadaverice. Colegii de la Medicina Legală vor stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Potrivit familiei, bărbatul nu era diagnosticat cu afecţiuni psihice, însă era caracterizat ca fiind „mai sensibil” de apropiați.


COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!

Citește mai multe despre Botoșani și sinucidere pe Libertatea.

Comentarii