Facebook Messenger, una dintre cele mai îndrăgite aplicații de chat în rândul utilizatorilor de dispozitive mobile, oferă o serie de funcții menite să facă experiența cât mai plăcută. Cea mai nouă dintre aceste funcționalități se numește „Vanish Mode” (n.n. - Mesaje temporare) și este disponibilă de aproximativ un an pe majoritatea telefoanelor mobile indiferent că rulează Android sau iOS.
Cuprins:
Utilizatorii din România se bucură de această funcție începând cu acest an, astfel că îți vom explica ce este, cum funcționează și cum se poate activa atât pe un smartphone cu Android, cât și pe iPhone.
Noua opţiune de care beneficiază utilizatorii aplicației Facebook Messenger le permite persoanelor care participă la o conversație să-și trimită reciproc mesaje scrise, fotografii, GIF-uri, clipuri video și alte elemente de conținut, care vor dispărea imediat ce utilizatorii au văzut toate aceste mesaje și vor părăsi fereastra de chat.
Spre deosebire de WhatsApp, unde mesajele sunt șterse după șapte zile, în „mess”-ul de la Facebook, „Vanish Mode” şterge mesajele automat imediat ce utilizatorul părăsește fereastra de conversații.
Opțiunea nu poate fi activată pentru toate conversațiile din Messenger, ci trebuie activată pentru fiecare chat în parte. Acest lucru poate fi făcut din pagina de setări a respectivei conversații sau direct din fereastra de chat.
Această funcție a fost introdusă pentru a spori nivelul de securitate al conturilor utilizatorilor. Pentru ca informațiile sensibile despre tine sau cele private să nu fie accesibile în orice moment, informațiile sunt șterse și, astfel, nici expeditorul și nici destinatarul nu vor mai avea acces la ele.
Înainte de toate, trebuie să știi că, pentru a putea fi activat „Vanish Mode”, trebuie ca participanții la conversație să fie de acord cu folosirea acestei opțiuni. În același timp, funcția nu este disponibilă în conversațiile de grup, ci doar în cele individuale.
Pentru a activa mesajele temporare trebuie să parcurgi câțiva pași, după cum urmează:
Pentru a dezactiva modul „Mesaje temporare” repetă acțiunea sau atinge opțiunea Dezactivează modul mesaje temporare din partea de sus a ecranului. De asemenea, „Vanish Mode” se dezactivează automat când ieși din fereastra de chat.
Dacă cineva îți trimite un mesaj nou când „Vanish Mode” este activat, în timp ce te afli într-o conversație obișnuită, vei fi notificat că poți să intri în conversația cu persoana respectivă.
Totodată, vei primi o notificare și în cazul în care persoana respectivă îți trimite un mesaj fără să folosească modul „mesaje temporare”.
Totodată, poți și să raportezi o conversație în modul „mesaje temporare” timp de până la o oră după dispariția mesajului.
Folosește mesajele în modul „mesaje temporare” numai cu persoane în care ai încredere, cărora să le permiți să realizeze capturi de ecran înainte ca mesajele să dispară ori să facă fotografii folosind o cameră foto sau un alt dispozitiv înainte ca mesajele să dispară.