Furtuna puternică abătută din senin duminică, 10 martie, asupra orașului și stațiunii Slănic Moldova a dărâmat mai mulți brazi din parcul central. Unii arbori au fost smulși cu totul din pământ.

„Am înregistrat doar pagube la mobilierul urban și la spațiul de joacă pentru copii. Au fost unele probleme și pe căile de acces auto, dar acestea au fost deblocate. Se lucrează la remediere avariilor produse (la iluminatul public, la mobilierul urban etc.)” a declarat primarul Gheorghe Baciu, pentru Desteptarea.

Duminică au fost intensificări de vânt în mai multe regiuni ale țării, cele mai multe în zona montană a județelor Harghita, Bacău și Vrancea, dar și pe Litoral.

În județul Buzău, aproape 400 de familii rămăseseră fără curent, duminică după-amiază, 370 dintre ei în comuna Bisoca, potrivit Agerpres.

Pompierii brașoveni au anunțat că au intervenit, duminică dimineață, pentru a îndepărta unele elemente de la acoperișul unui bloc care stăteau să se desprindă şi a unei bucăţi de tablă de pe clădirea Trezoreriei.

Mai mulți copaci au căzut în localităţile braşovene Teliu, Hărman şi Moieciu, precum şi pe DN 73 A, între Predeal şi Râşnov, DN 11 şi DN 1.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

În zona localităţii Timişul de Sus, cablurile de alimentare cu energie electrică au fost distruse. Conform DRDP Braşov, echipe ale companiei de electricitate au fost trimise şi în Moieciu, unde, de asemenea, au existat fire rupte. Totodată, a fost necesară intervenţia pentru copaci căzuţi pe DN 11, în zona Popasului Căprioara precum şi pe DN 1, în zona localităţii Timişul de Sus, a precizat sursa citată.

Din cauza vântului puternic, duminică dimineaţa nu a funcţionat nicio instalaţie pe cablu în Poiana Braşov, în partea superioară a masivului Postăvarul, singurele funcţionale fiind în partea inferioară, telescaunului Lupului şi teleschiurile Bradul şi stadion, conform Primăriei Braşov, scrie Agerpres.

În județul Harghita, şase localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului care a avariat linii de medie tensiune şi posturi de transformare.

Localitățile afectate sunt Sândominic, Tomeşti, Ineu, Dăneşti, Cârţa şi Mădăraş, unde 3.464 consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electrică.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Vântul a avariat 21 de linii de medie tensiune şi şase posturi de transformare, a declarat purtptorul de cuvânt al ISU Harghita.

În zonă a fost emis cod galben de vânt puternic pentru ziua de duminică. Potrivit ANM, în cursul zilei de duminică și luni până la ora 16.00, la munte vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80…90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaților Orientali și Meridionali, se vor depăși 100…120 km/h.

”Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h”, se arată în atenționarea cod galben emisă de ANM.

Sursa foto: Desteptarea


Citește și: Analiză BBC despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European: „PSD o consideră dușmanul lor de moarte”


 

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă
GSP.RO

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre