Mergi direct la conținut »
Venezuela își trimite cetățenii la muncă forțată

Criza din Venezuela îi îndemnă pe oficialii de la Caracas să adopte măsuri din ce în ce mai controversate. Guvernul din această țară a emis un decret prin care impune munca forțată în agricultură. Această lege se vrea a fi un răspuns la criza alimentară cu care se confruntă statul.

Președintele Nicolas Maduro a semnat un decret prin care ministrul muncii din statul sud american îi poate forța „pe toți angajații din sectorul public, cât și din sectorul privat” să muncească forțat. Mai precis, oamenii pot fi mutați forțai de la locurile lor actuale de muncă în ferme sau în locurile în care este nevoie din domeniul agriculturii pentru perioade de până la 60 de zile. Măsura poate fi prelungită cu alte 60 de zile „dacă circumstanțele o cer”.

Măsura a fost condamnată de cei de la Amnesty International. „Încercarea de a aborda penuria de alimente severă din Venezuela prin forțarea oamenilor să lucreze câmpurile este ca încercarea de a vindeca  un picior rupt, cu un bandaj”, a declarat Erika Guevara Rosas, director Amnesty International.

Venezuela se confruntă de mai multe luni cu o criză gravă, iar alimentele de bază au devenit dificil de găsit în această țară. Mulți oameni au fost nevoiți să treacă granița cu Columbia pentru a-și cumpăra mâncare și medicamente, din cauza penuriei din țara lor.
Close
Închide
  Close