Mergi direct la conținut »
Venezuela renunță la raționalizarea energiei electrice

După luni de criză, Venezuela pune capăt raționalizării energiei electrice, după repunerea în funcțiune a cele mai mari hidrocentrale din țară. Anunțul a fost făcut de președintele Nicolas Maduro, care a precizat că de acum înainte serviciul de electricitate va funcționa normal, transmite AFP.

Venezuela a fost lovită de o secetă sevară și o criză economică gravă, care a determinat guvernul să introducă mai multe măsuri pentru a economisi energia electrică. Încă din luna aprilie, energia electrică a fost raționalizată. Mai mult, bugetarii au avut programul de muncă redus, iar fusul orar a fost schimbat pentru ca oamenii să profite mai mult de lumina naturală.

Citește și: Simbolul crizei din Venezuela: Un bărbat care a furat 5 dolari a fost incendiat de viu| VIDEO ȘOCANT

Nivelul apei în barajul hidroenergetic Guri, care furnizează 70% din energia electrică a ţării, a ajuns la un nivel anormal de scăzut, a explicat guvernul pentru a justifica măsurile de raţionalizare.

Opoziţia a acuzat însă executivul că nu a investit suficient în reţeaua electrică pentru a face faţă solicitării. Criza din Venezuela a provocat probleme grave și în rândul populației, care a început să protesteze violent față de penuria de alimente și medicamente.

Citește și:

Close
Închide
  Close