UPDATE 14.18 ”Mi-au fost înregistrate convorbirile telefonice și nu știu de ce nu apar (la dosar, n.r.). Acolo se vedea că ei ”Universitatea Cluj, n.r.) oricum ar fi vrut să vândă meciul (este vorba despre meciul U Cluj – CFR Cluj, n.r.)”, le-a mai spus Becali judecătorilor.
Pentru prima oară de când a fost condamnat, Gigi Becali părăseşte astăzi penitenciarul.
UPDATE 14.17 Audierile în dosarul ”Valiza” s-au încheiat, după mai bine de trei ore.
UPDATE 14.04 Gigi Becali, către una dintre judecătoarele care l-au condamnat: „Ați zâmbit și tot mi-ați dat trei ani!”. Becali a adăugat că în momentul în care va ieși din pușăprie își va închide toate afacerile.
UPDATE 13.30 „Doamnă judecător, nu vă port pică, vreau să vă zic adevărul. Dacă nu vreţi, Doamne ajută şi hai cu asta basta. Da, am promis 5.000, 10.000 pentru meci egal şi 10.000 pentru victorie. În ce condiţii? În 2000, când am intrat în fotbal, am zis: «De azi înainte nu se mai fac blaturi, nu se mai fac aranjamente cu arbitri. În 2003, am devenit oficial cu acte – în 2000 eram doar finanţator -, am ajuns proprietar, patron la clubul Steaua. În 2006 mai erau patru etape. Rapidul parcă era înainte. Dau un telefon şi îi spun lui Horoba: «Nea Ioane, jucaţi cu Rapidul, vreau să dau şi eu o primă la jucători. El vorbeşte cu nea Jean. Nea Jean era blătuitorul blătuitorilor. La vremea aia patronii erau stăpâni şi jucătorii semi-sclavi. Am urmărit autocarul şi când erau la masă am mers la ei. Nu am umblat cu sacoşa cu bani, am fost şi am vorbit cu ei. Eu din fugă le-am spus că pentru egal dau 5.000 şi pentru victorie dau 10.000. Eu am plecat după discuţia cu Horoba, pentru că mi s-a părut ciudat să refuze oferta. Aranjmentele erau făcute cu Jean Pădureanu, în opinia mea. La restaurantul Perla m-am adresat direct jucătorilor echipei. Oricum n-a putut să facă blaturi până la capăt, că următorul meci a fost cu Farul şi l-a pierdut”, a mai declarat Becali.
UPDATE 13.22 Prima declarație a latifundiarului din Pipera în fața completului de judecată: ”În viața mea n-am spus minciuni”. Becali a insistat să completeze declarațiile anterioare și a explicat magistraților care a fost motivul intenției de a părăsi țara, înainte de a fi dată sentința în dosarul schimbului de terenuri cu MAPN. ”Am vrut să mă duc să mă rog”, a explicat el.  Patronul Stelei a fost adus în fața judecătorilor cu cătușe, însă în momentul în care a început audierea, gardienii i le-au scos.
UPDATE 12.48 Gigi Becali a fost dus în sala de judecată, încătușat și escortat de gardieni. Latifundiarul din Pipera era tras la față, obosit și încercănat. Singurele sale cuvinte au fost: ”Chiar în ghearele morții de mă veți duce, Domnul e cu mine”.
UPDATE 12.35 Gigi Becali este încă ținut în duba cu care a fost adus la tribunal. Completul a luat o pauză de 20 de minute, după care va începe judecarea procesului în cazul ”Valiza. Becali este încă ținut în duba penitenciarului, în fața tribunalului.
UPDATE 10.54 Gigi Becali a ajuns la tribunal, în duba Penitenciarului Rahova.
UPDATE 10.50 La tribunal a ajuns și Valeriu Argăseală.
UPDATE 9.42 Victor Pițurcă și Teia Sponte se prezintă astăzi în fața judecătorilor, în dosarul ”Valiza”. La tribunal au mai sosit Meme Stoica și Virgil Becali, pentru a-i susține pe inculpații în acest caz.
Omul de afaceri se va prezenta în faţa instanţei supreme unde se judecă ultimul termen din dosarul „Valiza”. Gigi Becali riscă alţi 5 ani de închisoare pentru dare de mită.
„Strategia noastră e de a combate recursul procurorului, pentru că soluţia instanţei de fond e aceea de achitare. Am vorbit de strategia în acest dosar, de a lămuri lucrurile şi în faţa completului de 5 judecători, în sensul că acea faptă pretins infracţională, potrivit reglementărilor internaţionale ratificate de România în 2002, nu constituie infracţiune de dare de mită. Soluţia de achitare e fundamentată pe această teorie. Există convenţii internaţionale, referitoare la corupţia activă în sectorul privat, potrivit acestora, această faptă nu constituie infracţiune de dare de mită”, a declarat la România TV Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali.
Gigi Becali a fost achitat iniţial, însă procurorii au făcut recurs şi cer închisoare cu executare.
Un complet de trei judecători al instanţei supreme a decis în 17 aprilie 2012, cu două voturi pentru şi unul împotrivă, achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino în dosarul „Valiza”, apreciind că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii de corupţie.
În sala de judecată, finanţatorul şi-ar putea întâlni fiicele şi soţia cărora le-a interzis să vină în vizită la penitenciar. (Remus Vlad)
 

De ce a s-a sfârșit abrupt cariera baschetbalistei Kovesi? Dezvăluiri făcute de fostul antrenor
PARTENERI - GSP.RO
De ce a s-a sfârșit abrupt cariera baschetbalistei Kovesi? Dezvăluiri făcute de fostul antrenor
Ce a făcut Carmen Șatran, studenta criminală din Timișoara, după gratii. Vestea șoc venită acum
PARTENERI - PLAYTECH
Ce a făcut Carmen Șatran, studenta criminală din Timișoara, după gratii. Vestea șoc venită acum
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
Telekomsport
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii