Mergi direct la conținut »
"Vestele galbene" au încercat să ocupe Fortul Bregancon, reşedinţa de vară a președintelui francez
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > "Vestele galbene" au încercat să ocupe Fortul Bregancon, reşedinţa de vară a președintelui francez

„Vestele galbene” au încercat să ocupe Fortul Bregancon, reşedinţa de vară a președintelui francez

Mai mulți membrii ai mişcării "Vestele galbene" au încercat, joi, să ocupe Fortul Bregancon, reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii Franceze pe Coasta de Azur. 

Cei patruzeci de protestatari au fost opriți de forțele de ordine în cătunul Cabasson. Presa franceză a relatat incidentul vineri, notând că „vestele galbene” intenționează să încerce ocuparea fortului și în următoarele zile.

Serviciul de presă al Palatului Elysee a refuzat să comunice locul unde se află acum Emmanuel Macron în perioada acestor sărbători de sfârşit de an, potrivit Agerpres.

În ultimele două luni, sute de mii de persoane au participat la protestele săptămânale organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai.

Un fost consilier la partidului francez de extremă dreapta, Florian Philippot, a înscris „Vestele galbene” ca marcă înregistrată înainte de alegerile europarlamentare din 2019.


Topul câștigurilor din muzică în 2018. Ștefan Bănică jr e regele încasărilor, cu jumătate de milion de euro!


 

Close
Închide
  Close