UPDATE. Președintele Iohannis a semnat demisia lui Țuțuianu și interimatul lui Marcel Ciolacu la Apărare

06 septembrie 2017 12:00 De: ,

Marcel Ciolacu, numit interimar la Ministerul Apărării Naționale, după demisia lui Adrian Țuțuianu. Anunțul a fost făcut, marți, la România TV, de premierul Mihai Tudose, care a precizat că a acceptat demisia lui Adrian Țuțuianu. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decreterea privind demiaia lui Țuțuianu și numirea ca interimar a vicepremierului Marcel Ciolacu.

UPDATE 06 septembrie, ora 12.00 Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale și decretul pentru desemnarea domnului Ion-Marcel Ciolacu, viceprim-ministru,  ca ministru interimar al Apărării Naționale.

”Sunt bani în toate ministerele, vom avea rectificare pozitivă, într-o săptămână”, a spus prim-ministrul, la România TV. Tudose a mai spus că decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliţie.

„Întâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. Deci de aici încolo este decizie politică. Ne vom întâlni la partid, în alianţă şi vom decide. (…) Am vorbit şi cu domnul Dragnea”, a declarat Tudose, după demisia lui Adrian Țuțuianu.

Potrivit premierului, noul ministru al Apărării, cu jurământ la Palatul Cotroceni, va fi pus în maxim 45 de zile.

”Este maximul posibil pe Constituţie, poate mai repede, evident cât mai repede, poate într-o săptămână”, a mai menţionat Tudose.

Premierul a discutat, marți, și cu preşedintele Klaus Iohannis, despre situaţia de la MApN, unde salariile urmează să fie plătite eşalonat în această lună, iar ministrul şi-a depus demisia.

Ministrul Apărării a anunțat că și-a depus demisia din funcție și a înaintat-o premierului Mihai Tudose. Adrian Țuțuianu a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că își asumă răspunderea pentru că nu a comunicat situația plății drepturilor salariale din Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul a avut o discuție, la Palatul Victoria, cu prim-ministrul, la care a participat și ministrul de Finanțe. Premierul a acceptat demisia, care va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării a transmis, marți, printr-un comunicat oficial, că militarii români și salariații instituției vor primi în mai multe tranșe soldele sau salariile. Mai exact, în data de 15 septembre vor fi primite sumele nete, fără contribuțiile individuale și impozitul pe venit, plus diurnele personalului aflat în misiuni străine.

Ulterior, între 21 și 25 septembrie, odată cu rectificarea bugetară, vor fi plătite contribuțiile sociale și de sănătate, plus impozitul pe venit. Practic, aceștia sunt bani care ajung tot la bugetul statului.

Citește și: ANALIZĂ | Care sunt principalele surse de venit ale Coreei de Nord. Cum își permite țara comunistă continuarea programelor balistic și nuclear

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro