Mergi direct la conținut »
Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru şefia ASF
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru şefia ASF

Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru şefia ASF

Vicepremierul Viorel Ştefan părăseşte Guvernul, în prag de remaniere guvernamentală. Acesta a anunţat, miercuri, că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De Valentina Postelnicu,

„Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia ASF şi urmează acest proiect”, a spus Ştefan la Palatul Parlamentului, întrebat dacă va rămâne în Guvern.

El a menţionat că dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne şi parlamentar.

„Nu ştiu care va fi succesiunea, dacă întâi remanierea şi apoi votul la ASF, de aceea nu pot să anticipez. Astăzi, când vorbim, mi-am depus candidatura pentru preşedinte ASF şi merg pe proiectul ăsta”, a arătat el.

Întrebat dacă a vorbit cu Liviu Dragnea despre această funcţie şi dacă acesta îl susţine, Ştefan a spus că are votul organizaţiei din care face parte. „Ce răspuns ar trebui să vă dau? Sigur că da, vă spun că am un vot în organizaţia PSD din care fac parte, unanim, pentru susţinere în această cursă”, a afirmat acesta.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat recent că procedura pentru alegerea conducerii ASF şi numirea noilor membrii din cadrul CNA va fi reluată, deoarece comisiile de specialitate nu au putut audia candidaţii în şedinţele de luni.

Partidul Naţional Liberal va sesiza Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, privind reluarea procedurii pentru alegerea conducerii ASF şi numirea membrilor din cadrul CNA, susţinând că a fost încălcat regulamentul Parlamentului, a anunţat luni prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

Citeşte şi: VIDEO/ Interviu tulburător. Cum și-a trăit o mamă durerea pierderii fiicei de 18 ani în tragedia din Colectiv: „Mă gândeam să-i omor eu pe vinovați”

Close
Închide
  Close