MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Victor Ponta, reacţie față de situația de la Complexul Energetic Oltenia: „Viorica Dăncilă trebuie să meargă la Târgu Jiu să dezamorseze situația!”

Distribuie

Fostul premier Victor Ponta, ]n prezent deputat de Gorj, îi cere premierului Viorica Dăncilă să meargă la Târgu Jiu pentru a rezolva situația de la Complexul Energetic Oltenia, unde minerii din zonă au intrat, de câteva zile, în grevă. 

Situaţia a fost discutată şi miercuri, la Palatul Victoria, cu responsabilii din domeniu, iar decizia premierului a fost să trimită Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia.

Între timp, un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit, puțin după miezul nopții, urmând ca celelalte două si fie oprite în cursul dimineții.

„Viorica Dăncilă trebuie să meargă mâine la Târgu Jiu să dezamorseze situația de la CEO , să oprească hoția și prostia impusă de politrucii și baronii locali; să îi dea pe mână Parchetului pe directorii care au furat și au mințit; să le ceară iertare minerilor pentru jaful și insultele din ultima perioadă; să ia măsuri imediate și serioase pentru că producția de energie pe cărbune să se reia în România și importurile masive de energie scumpă din Ungaria și Cehia să înceteze!!! MÂINE-IMEDIAT! Așa am procedat că Premier când aveam o criză-așa procedează un Premier care este interesat de binele țării și al cetățenilor săi!”, a scris Ponta, pe Facebook.

Ponta spune că, din 2017, „Ministerul Energiei a fost dat la ALDE-dar în Gorj trebuiau recompensate toate „Iudele” și trădătorii de la PSD care se lepădau de Ponta”.

„Așa a ajuns CEO un simplu teren de luptă și jaf în care ALDE și PSD au numit proști și hoți care au distrus o companie a Statului Român esențială pentru siguranță noastră energetică! Rezultatul : haos, greva, insolvență, băgarea CEO cu forță în Fondul Suveran al lui Dragnea ( de unde să fie vândută pe doi bani) și importuri masive de energie scumpă din Ungaria și Cehia prin firmele de casă din Slatina și Teleorman! „, afirmă fostul premier, în postarea de pe pagina de socializare.

Victor Ponta spune că săptămâna trecută am mers la Târgu Jiu și a tras semnale de alarme despre dezastrul spre care se îndreaptă CE, fără niciun efect.

„Guvernul a adoptat Ordonanța 114/2018 prin care s-a pus o taxă de 2% din cifră de afaceri pe CEO-astfel banii pentru investiții și salarii sunt luați de Dăncilă, Vâlcov și Teodorovici la București! În Parlament depuatatii ProRomania vom depune un amendament că această taxa să nu se aplice la producătorii de energie pe cărbune ( CEO și CNH au probleme similare)! Și am tot amintit că nu au cumpărat certificatele de CO2 necesare și la 31 Aprilie pierd autorizația de mediu și intră în insolvență! Doamna Dăncilă l-a pus să se ocupe de criză pe abulicul Ministru al Energiei ( care le-a spus minerilor că nu vine în weekend să vorbească cu ei) / acum trimite Corpul de Control ( când este nevoie de soluții imediate-nu de controale și rapoarte făcute după o luna de zile) / mă aștept că în zilele următoare să trimită Carmen Dan jandarmii la Târgu Jiu să îi bată pe mineri!”, mai spune Ponta.

Citeşte şi: Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

Citește mai multe despre Victor Ponta, Complexul Energetic Oltenia, grevă și mineri pe Libertatea.

Comentarii