Mergi direct la conținut »
Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis, după ce stocurile de cărbune au fost epuizate. Minerii sunt în continuare în grevă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis, după ce stocurile de cărbune au fost epuizate. Minerii sunt în continuare în grevă

Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis, după ce stocurile de cărbune au fost epuizate. Minerii sunt în continuare în grevă

Un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit, puţin după miezul nopţii, existând posibilitatea ca și celelalte două fie oprite în cursul dimineţii. S-a ajuns la această situaţie din cauza lipsei de cărbune, deoarece grupul închis nu avea posibilitatea de a stoca cărbune în centrală.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Ion Pisc, a declarat că există riscul să fie oprite şi celelalte două.

„Problema e că, dacă, în dimineaţa asta nu se reia lucru, suntem nevoiţi să oprim al doilea grup, iar mâine şi pe al treilea grup – din lipsă de combustibil. Asta înseamnă – jumate din producţia care era la CEO. Sunt deja pierderi mari pentru economie, dar şi pentru companie – care nu va încasa venituri şi nu e exclus ca preţul energiei să crească, fiind mai puţină energie în piaţă”, a declarat Ion Pisc, la Europa FM.

Potrivit Agerpres, alte două grupuri de la Complexul Energetic Oltenia au fost pornite în această dimineaţă, la centralele Işalniţa şi Turceni, pentru a compensa lipsa producţiei din grupul de la Rovinari.

Joi, la ora 10:15, consumul naţional al ţării era de 8.822 MW, producţia, de 7.370 MW, iar diferenţa, de 1.452, fiind importuri.

La ora menţionată, Complexul Energetic Oltenia produce 1.615 MW, adică 21,95% din producţia totală de energie a ţării.

În plus, pentru că, joi, minerii de la C.E. Oltenia au reluat greva, ministrul Energiei, Anton Anton, a plecat spre Oltenia, pentru a încerca să aplaneze conflictul dintre stat şi minerii care sunt în grevă. Discuţiile vor avea loc de la ora 12:00, iar la finalul acestora, ministrul Anton Anton va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile discuţiilor.

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”
Recomandări

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”

 

Miercuri, Tribunalul Gorj a admis cererea de încetare a grevei minerilor depusă de conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), iar patronatul a făcut apel la salariaţi pentru încetarea protestului.

Reprezentanţii CEO au transmis, într-un comunicat, că fiecare zi de protest ar putea aduce pagube care depăşesc suma de circa 15 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Foto: igj.ro


Citeşte şi:

Cum batjocoreşte justiţia fetele de 10 ani violate. Procuror şi judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar şi a consimţit actele sexuale”!

Close
Închide
  Close