Mergi direct la conținut »
VIDEO| Cum acoperă muncitorii o groapă de pe bulevardul Iuliu Maniu. Asfaltarea e gata în 15 minute
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO| Cum acoperă muncitorii o groapă de pe bulevardul Iuliu Maniu. Asfaltarea e gata în 15 minute

A început marea asfaltare. Cel puțin așa a anunțat astăzi, 11 aprilie, primarul general Gabriela Firea. Pe unele din marile bulevarde se lucra încă de dimineață la refacerea carosabilului. Reporterii Libertatea au filmat cum acoperă muncitorii o groapă de pe bulevardul Iuliu Maniu.

Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, derulează în prezent un amplu program de asfaltare a gropilor apărute în carosabil în perioada sezonului rece… Acum încep operațiunile de asfaltare propriu-zisă, adică reabilitarea integrală a sistemului rutier afectat. Polițiștii locali au identificat gropi/deficiente majore pe 56 de bulevarde administrate de Primăria Capitalei și căi de rulare a tramvaielor, iar în prezent se lucrează la remedierea acestora„, a declarat primarul în cadrul comandamentului de primăvară.  Gabriela Firea a spus și care sunt vinovații pentru gropile din carosabil.

Cum acoperă muncitorii o groapă de pe bulevardul Iuliu Maniu. fac treabă cu țigara în gură

Muncitori, la lucru pe bulevardul Iuliu Maniu

Bulevardul Iuliu Maniu este unul din cele mai „ciuruite” din Capitală. Și cum a fost anunțată marea asfaltare, aici a început să se lucreze de zor la acoperirea gropilor. În zona Pieței Veteranilor, mai mulți muncitori se adunaseră să aducă șoseaua la nivel. Întâi au spart cu picamerul porțiunea de drum degradată, pentru ca apoi să poată turna mixtura asfaltică acolo. Unul dintre muncitori a nivelat apoi mixtura, operațiune pe care nu a putut să o facă decât cu țigara în gură. Asfaltarea gropii, la care au participat 6 muncitori, a durat 15 minute.

Primarul general a anunțat că o dată cu marea asfaltare va începe și marea curățenie de primăvară și a insista asupra zonei Centrului Istoric. Gabriela Firea a mai spus că în două săptămâni va intra în vigoare un nou regulament pentru Centrul Vechi al Bucureștiului.

De asemenea, Primăria va schimba sistemul de iluminat din 5 pasaje din Capitală. Becurile vor fi înlocuite începând cu luna mai.


CITEȘTE ȘI: #salvatipipera | “Ride to office”, cu bicicleta, către Pipera Sud. Când va fi gata proiectul


 

Close
Închide
  Close