MENIU CAUTĂ
, de Remus Vlad

VIDEO/Fanfara Jandarmeriei Române ne-a colindat. Militarii urează tuturor românilor ”Crăciun Fericit!” și ”La mulți ani!”

Distribuie

Magia Crăciunului! O perioadă în care românii petrec în familie și își trimit urări chiar dacă au fost cuminți ori ba. Și cum am fost cuminți, Fanfara Jandarmeriei Române ne-a colindat. Militarii urează tuturor românilor ”Crăciun Fericit!” și ”La mulți ani!”.

Cu o experiență de zeci de ani în spate, Muzica Militară Reprezentativă, mai pe înțelesul tuturor, Fanfara Jandarmeriei Române, este structura armei care folosește instrumente în loc de scuturi, bastoane și arme. Fie că vorbim de clarinet, trompetă, tobă sau orgă.

Jandarmii-muzicanți au avut rude care au urmat aceeași carieră

Militarii ce lucrează aici au ureche muzicală și au terminat școli de profil, în cadul cărora și-au perfecționat talentul înnăscut. Unii chiar au rude care au îmbrăcat uniforma militară și au urmat aceeași carieră.

În exclusivitate pentru Libertatea, Fanfara Jandarmeriei Române a interpretat câteva dintre colindele ce răzbat, în această perioadă, din casele românilor sau se aud peste tot pe stradă. Sunt acorduri diferite față de ce ați auzit până acum și vă invităm să-i ascultați.

Tatăl lui Mircea Albulescu a fost comandantul fanfarei

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române numără în prezent: 1 ofiţer, şef de muzică şi 32 de instrumentişti. Din pleiada dirijorilor care s-au perindat la comanda muzicii militare, lăsându-şi vie amprenta personalităţii lor artistice, amintim pe : Vasile Albulescu (tatăl actorului Mircea Albulescu), Ion Vlăduţoiu, Constantin Predescu, Radu Mihuţ.

Militarii au fost și la festivaluri internaționale

Activităţile la care Muzica Militară participă în prezent sunt diverse şi complexe, cuprinzând: ceremonii militare la nivel central, garnizoană, unităţi şi instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, concerte de promenadă.

În cadrul colaborărilor interne şi internaţionale, Muzica Militară a participat la „Festivalul Muzicii de Fanfară”, cu participare internaţională, Brăila 2000, la manifestările ocazionate de Ziua Jandarmeriei Turce – Ankara – 2003, la ceremoniile de sărbătorire a integrării României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, desfăşurate la Giurgiu şi Ruse, în ianuarie 2007, precum şi la recepţiile organizate de aniversarea zilelor naţionale ale Italiei, Franţei, Chinei, Turciei, la sediile ambasadelor acestora, cu programe muzicale specifice.


Citește și:

REPORTAJ/N-au vrut PS4 și smartphone de Crăciun, ci șosete, haine, jucării și dulciuri. Scrisorile copiilor sărmani către Moș Crăciun| FOTO/VIDEO

Citește mai multe despre Colinde, Crăciun, fanfară, festival și Sărbători de Iarnă pe Libertatea.

Comentarii