Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO & VIDEO | Detaşamentul de Cavalerie şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, la funeraliile Regelui Mihai

FOTO & VIDEO | Detaşamentul de Cavalerie şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, la funeraliile Regelui Mihai

Într-un moment istoric pentru România, 16 cai din cadrul Detaşamentului de Cavalerie al Jandarmeriei Capitalei, care păstrează în gena lor sângele nobil al unor rase apreciate - Nonius şi Calul Românesc de Sport, vor însoţi mâine cortegiul funerar al Regelui Mihai I al României. Cavaleria Jandarmeriei Române va merge pe traseul Arcul de Triumf – Gara Regală Băneasa, unde se va desfăşura un ceremonial militar cu participarea Gărzii  de Onoare și a Muzicii Militare Reprezentative a Jandarmeriei Române.

De Remus Vlad,

Prima unitate de gardă a Armatei a fost înființată de Regele Carol I și era alcătuită din jandarmi călare. În anul 1908, Regele Carol I a semnat Înaltul Decret Regal nr. 985, prin care a luat ființă Regimentul de Escortă Regal, alcătuit din Escadronul de Jandarmi Călări Iași și Divizionul de Jandarmi Călări București.

Detașament de Cavalerie, la Jandarmerie Capitalei

După mai bine de un secol, tradiția unității ecvestre a Jandarmeriei Române este continuată de Detașamentul de Cavalerie din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. Acum, Cavaleria este folosită pentru executarea misiunilor de intervenţie pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice cu ocazia competiţiilor sportive şi cu prilejul manifestărilor ce implică aglomerări mari de persoane.

Caii sunt selecționați din cele mai bune rase

Jandarmeria Capitalei are astăzi 44 de cai de cavalerie. O parte dintre ei aparţin unor rase foarte apreciate, de renume. Este foarte important ca selecţia raselor să ţină cont de specificul misiunilor pe care caii le vor avea de îndeplinit. Nonius şi Calul Românesc de Sport sunt rase recunoscute pentru temperamentul calm, aptitudinile dezvoltate de dresaj, rezistenţa la efortul fizic prelungit, ataşamentul şi supunerea faţă de om şi se pretează foarte bine la activităţile întreprinse de Jandarmeria Capitalei. În plus, rasele menţionate impresionează printr-o statură impunătoare: peste 1,70 m, greabăn reliefat, spinare scurtă, crupă puternică, tendoane solide, copite sănătoase şi rezistente.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Se fac zeci și sute de ore de antrenament

”Dincolo de imaginea calului perfect ţesălat, care merge la pas, sunt  multe ore  de antrenament menite să transforme animalul într-un partener, pe care jandarmii să se bazeze în timpul misiunilor. Pentru ca  „ţinuta profesională“ a animalelor să fie impecabilă, acestea au parte în fiecare zi de cel puţin patru ore de antrenament. Fiecare jandarm se ocupă de animalul cu care acesta formează o echipă. Prin practica repetată, cei doi, atât omul cât şi calul, ajung să se cunoască reciproc şi să îşi câştige reciproc încrederea”, se precizează în comunicatul jandarmeriei Române.

Muzica Militară a jandarmeriei, la ceremonii militare

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la scurt timp după înfiinţarea primului ”corp de jandarmi” de către domnitorul Grigore – Alexandru Ghica.

O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită
Recomandări

O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită

Fostă Muzică Regală, până în 1944, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române participă, în prezent, la ceremonii militare la nivel central, garnizoană, unităţi şi instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, concerte de promenadă.

CITEȘTE ȘI:

“Noaptea, ca plugarii” | Deszăpezire “la dublu” și contract fără licitație, în Giurgiu

INTERVIU|”Români până la moarte”. Ce spun autoritățile despre situația oamenilor care mor în străinătate

Close
Închide
  Close