Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă anunță că va merge în Parlamentul European, pentru a da explicații despre violențele de la protestul Diasporei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă anunță că va merge în Parlamentul European, pentru a da explicații despre violențele de la protestul Diasporei

Viorica Dăncilă anunță că va merge în Parlamentul European, pentru a da explicații despre violențele de la protestul Diasporei

Viorica Dăncilă anunță că va merge în Parlamentul European, pentru a da explicații despre violențele de la protestul Diasporei dar consideră că ancheta trebuie să stabilească adevărul. În plus, prim-ministrul spune că va discuta cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre eventualele îngrijorări existente la Bruxelles în urma protestului din 10 august și modul în care autoritățile au gestionat acest moment. 

De Valentina Postelnicu,

Întrebată, la Topoloveni, dacă a discutat cu Jean-Claude Juncker în ultima perioadă, aşa cum a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a precizat: „Cu domnul Juncker nu am vorbit încă. Am avut o vizită în Spania, unde m-am întâlnit cu omologul meu spaniol, dar şi cu regele Spaniei, m-am întors azi-noapte, am venit aici. Dar voi discuta cu domnul preşedinte Juncker nu în ideea de a scuza pe cineva, (…) ci de a ruga să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcţie sau în cealaltă”.

Premierul a precizat că va merge și la Parlamentul European, dacă va fi invitată, pentru a prezenta situația violențelor din 10 august.

„Categoric am toată deschiderea să merg şi în Parlamentul European şi în Parlamentul României, acolo unde voi fi chemată, dar cred că nu este benefic nici din partea Guvernului, nici din partea liderilor politici să ne dăm cu părerea. Să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care să stabilească adevărul”.

Parlamentul European va dezbate violențele de la protestul Diasporei.

Premierul Viorica Dăncilă a fost invitat să dea explicații, la solicitarea verzilor, dar și a grupului PPE, a declarat pentru Libertatea europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

În ședința Conferinței Preşedinţilor Parlamentului European s-a decis ca în prima sesiune din octombrie să aibă loc această dezbatere. De asemenea, în Comisia pentru Libertăți Civile a Parlamentul European (LIBE) va avea loc curând o dezbatere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situația din România.

Close
Închide
  Close