Solicitarea premierului vine după ce Osmanovici a declarat că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”, în contextul în care sistemul care gestionează funcționarea cardurilor de sănătate este blocat de 17 zile, conform Mediafax.

Se fac eforturi pentru remedierea acestor defecţiuni, dar dacă aţi adus în discuţie, am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt şi al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni.

Viorica Dăncilă, premier

Sorina Pintea promite că sistemul cardurilor de sănătate va funcționa de săptămâna viitoare

Prim-ministrul a precizat, joi, la Drobeta Turnu Severin, că a discutat cu Sorina Pintea, ministrul Sănătății, și despre problema sistemului informatic al cardurilor de sănătate.

Am discutat cu doamna ministru al Sănătăţii despre acest lucru chiar înainte de intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele şi vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete.

Viorica Dăncilă

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a oferit miercuri un răspuns cinic despre oamenii care pot muri în timpul blocajului sistemului informatic al cardurilor de sănătate.

Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (…) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic.

Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al CNAS

Referitor la sistemul informatic al cardurilor de sănătate care este blocat de peste două săptămâni, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că președintele Casei Naționale de Sănătate i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal.

Pe 10 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă. În aceste condiții, toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim offline.

Ad placeholder

În schibm, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, susține că sistemul nu e funcţional de pe 1 iulie.

Citeşte şi:

Lecţia de absurd: deşi ea l-a numit şi este singura care îl poate demite, Viorica Dăncilă îi cere lui Pintea demiterea preşedintelui CNAS

Anamaria Prodan, neagră de supărare: „E jenant pentru fotbalul românesc!”. Ce a spus Gică Popescu
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan, neagră de supărare: „E jenant pentru fotbalul românesc!”. Ce a spus Gică Popescu
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
PARTENERI - PLAYTECH.RO
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
Horoscop 4 august 2020. Peștii sunt inspirați și fac schimbări în casă, ca să devină mai confortabili
HOROSCOP
Horoscop 4 august 2020. Peștii sunt inspirați și fac schimbări în casă, ca să devină mai confortabili
RECOMANDĂRI