MENIU CAUTĂ
30 Ian. 2018 17:50

Viorica Dăncilă va conduce Guvernul din biroul lui Adrian Năstase. E situat la etajul 2 al Palatului Victoria

Distribuie

Viorica Dăncilă conduce Guvernul din biroul lui Adrian Năstase. Prima decizie a Vioricăi Dăncilă luată ca prim-ministru a fost să-şi mute biroul în încăperea folosită în acest scop de precedesorii săi Adrian Năstase, Victor Ponta şi Sorin Grindeanu. Încăperea se află la etajul 2 al Palatului Victoria.

În biroul eliberat se va muta, cel mai probabil, Ştefan Viorel, vicepremier fără portofoliu în Guvernul Dăncilă.

După moţiunea de cenzură care a dus la demiterea lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria, Mihai Tudose a cerut ca biroul să îi fie mutat de la etajul 2 la primul nivel. Motivaţia a fost, potrivit unor surse guvernamentale, că înălţimea sălii este prea mică.

Aşa că angajaţii Guvernului i-au amenajat lui Tudose încăperea în care au avut birou, printre alţii, mareşalul Ion Antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Emil Boc şi Călin Popescu Tăriceanu.

Guvernul Dăncilă, al treilea guvern PSD-ALDE din ultimul an, și-a început mandatul pe 29 ianuarie. Guvernul Dăncilă a fost învestit în Parlament cu 282 de voturi pentru și 136 împotrivă. Pentru a trece testul Parlamentului, Guvernul Dăncilă, al treilea guvern PSD-ALDE din ultimul an, avea nevoie de 233 de voturi.

Apoi, în aceeași zi, la 19.30, miniștrii Cabinetului Dăncilă au depus jurământul la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Ioahnnis a avertizat că speră „să înceteze această țopăială guvernamentală”.

Ulterior, Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României, a avut o primă întâlnire cu miniștrii Cabinetului său, în cadrul căreia a afirmat că va fi „foarte exigentă” în ceea ce privește îndeplinirea programului de guvernare.


CITEȘTE ȘI… Stresul, afecțiunea secolului XXI, este cauza multor boli. Sarcinile de serviciu, ritmul alert, mustrarea șefului sunt factori favorizanți

INTERVIU VIDEO/Daniel Negreanu, starul pokerului mondial: ,,Banii nu m-au schimbat. În capul meu am fost milionar mereu”


 

Citește mai multe despre Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, ion antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Viorica Dăncilă, birou, Boc, guvern și Guvernul Romaniei pe Libertatea.

Comentarii