Viorica Dăncilă, candidatul PSD la președinție, a făcut o mișcare surpriză după ce contracandidatul său, președintele Klaus Iohannis, a refuzat să o primească la dezbaterea electorală de marți seara. La întâlnirea cu jurnaliștii organizată de PSD, Viorica Dăncilă a spus răspicat că va câștiga alegerile prezidențiale și speră ca după această dezbatere, să fie votată chiar de Iohannis.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă în dezbaterea cu jurnaliștii

Un român își permite un ceas de 5.000 de euro?

„Mi-aș dori ca românii să-și permită cât mai multe lucruri și de asta am crescut pensiile și salariile. Tot ce am, pot justifica prin salariul meu și al soțului. Da, un român care a fost cinci ani în Parlamentul European poate să își permite un asemenea ceas”.

Viorica Dăncilă a dat lămuriri despre bijuteriile sale din declarația de avere.

„O să fac un inventar și o să vă spun, dar credeți-mă, nu încalc legea. Întrebați-l pe domnul Iohannis câte meditații a făcut într-un an ca să-și ia cinci case, să o piardă pe a șasea și atunci o să vă spun cum am achiziționat eu broșele și bijuteriile”

”Eu nu sunt de acord cu unele afirmații ale colegilor mei, fiecare să și le asume” a răspuns Dăncilă la o întrebare despre afirmațiile Olguței Vasilescu
(”Domnul Klaus se și vede șef de lagăr” )

A fost Liviu Dragnea un președinte toxic ? (al PSD. n.r.)

„Nu pot eu să fac această apreciere. Vă răspund cu o altă întrebare. Pentru România a fost Iohannis un președinte toxic?”

„Greșelile (de exprimare n. r.) pe care le-am făcut au fost scoase din context. Vedeți ce greșeli a făcut domnul Iohannis în discursul de la Alba. Important e să nu greșești în măsurile pe care le iei”.

„Nu l-am vizitat pe domnul Dragnea la penitenciar, nu am vorbit la telefon cu acesta. Nu vreau să-i reproșez nimic niciunui lider al partidului, vreau doar să spun că am învățat din greșelile făcute și apreciez lucrurile bune”

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a explicat ce a făcut pe 10 august 2018

„În perioada 10 august am fost în concediu, am trimis o cerere de concediu Președintelui României care a fost contestată la Curtea Constituțională. Președintele avea dreptul la nenumărate concedii, eu nu, ca premier al României. Eram în concediu cu soțul meu în străinătate. Am spus de fiecare dată să nu fie oameni care să fie loviți, accidentați, de o parte sau cealaltă. Justiția trebuie să stabilească adevărul, trebuie să suporte rigorile legii fie cei din rândul jandarmilor, fie grupurile agresive, toți cei care au încălcat legea”.

Viorica Dăncilă a explicat de ce nu s-a dus la dezbaterea organizată de președintele Iohannis cu jurnaliștii, marți seară.

„Am luat în calcul ambele variante mi-ar fi plăcut să merg acolo și să-i spun lui Iohannis să renunțe la aroganță și lașitate, dar am avut informații că dacă voi merge acolo vor exista foarte multe jigniri, nu va fi o dezbatere egal la egal și am considerat că nu este nevoie de circ, am preferat o dezbatere deschisă cu toată presa, nu cu jurnaliști desemnați”

„Luni voi fi președintele României, cred în puterea binelui asupra răului, cred în adevăr și nu în minciună”

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a explicat de ce PSD nu a demarat suspendarea președintelui Iohannis, în contextul presupuselor încălcări ale Constituției.

„Este inadmisibil ca în România să faci plângere premierului pentru un parteneriat cu Israelul. Eu cred că Ludovic I ar trebuie să le explice românilor. Nu puteam să-l suspend pe Iohannis cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, cred că îl vor suspenda românii pe 24 noiembrie”.

Viorica Dăncilă, despre scena „pozei” cu regele Iordaniei.

„E o știre falsă, nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Eu mă îndoiesc că domnul Cristian Diaconescu a venit cu o asemenea știre”

Dăncilă a răspuns la o întrebare, dacă este adevărat că a alergat după Regele Iordaniei la Adunarea ONU, pentru a face o poză, fapt care a fost dezvăluit de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

”Eu sper ca și Klaus Iohannis să voteze Viorica Dăncilă” a răspuns candidata PSD la întrebarea dacă poate anticipa cine va fi noul președinte al României.

„Nu am avut dialog cu Klaus Iohannis, când am preluat mandatul am crezut în consens, am crezut în dialog. Nu este normal ca Președintele să fie dușmanul Legislativului, al Executivului, au fost legi pe care le-a respins, așteptate de români, legi privind pensii, salarii”.

L-ați grația pe Liviu Dragnea?

Viorica Dăncilă: „Nu voi grația pe nimeni acuzat de corupție, fapte cu violență, trafic de persoane, viol. Am venit cu o propunere de înăsprire a acestor pedepse. Aș face acest lucru pentru o mamă care a furat o pâine pentru fiul ei”

„Nu am călătorit cu autobuzul, datorită funcției de prim-ministru, dar cu metroul am călătorit” – Viorica Dăncilă a răspuns la o întrebare dacă știe cât costă un bilet de autobuz.

Viorica Dăncilă a negat că răspunsurile sale ar fi sugerate de altcineva.

„Nu am nici un prompter, cobor în mijlocul dumneavoastră. Ar fi o lipsă de respect să apelez la astfel de practici. Nu am cască, nu am făcut așa ceva și nu voi face” –

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă la o întrebare în limba engleză. „Haideți să nu ducem discuția în derizoriu. Angela Merkel vorbește la întâlnirile oficiale în limba germană. Credeți-mă că aș fi putut să răspund și în limba engleză, avem o dezbatere și pentru românii care nu știu limba engleză”

„Nu vii cu o șapcă și trei poze și crezi că ți-ai încheiat misiunea”- Viorica Dăncilă s-a referit la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu președintele SUA, Donald Trump.

Sunt foarte multe dosare ale domnului Iohannis, nu le am acum la îndemână


Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, candidatul PSD, organizează propria întâlnire cu presa, cu o oră înaintea dezbaterii lui Klaus Iohannis, candidatul PNL

Publicată de Libertatea pe Marţi, 19 noiembrie 2019

„Până acum domnul Iohanis a cerut o confruntare cu Ponta în 2014, avea un contracandidat bărbat. Sunt singura femeie care a intrat în turul doi, dacă cu un candidat bărbat a acceptat confruntarea de ce nu a acceptat cu o femeie? Consider că este laș domnul Iohannis, nu mă consider discriminată”

Viorica Dăncilă a continuat atacul la președintele Iohannis, întrebată despre problemele penale ale lui Liviu Dragnea în calitate de fost președinte al PSD.

„Cum vedeți un președinte care are atâtea dosare penale, care se judecă cu bătrânii pentru o casă? Liviu Dragnea a plătit pentru ce a făcut, dar cum plătește Klaus Iohannis pentru că a călcat în picioare Constituția, separarea puterilor în stat, vrea puterea absolută în România, vrea să conducă totul în această țară?”

„Ordonanța 13 a fost declarată constituțională. Acum cred că nu este oportună, a fost și un referendum în care s-a stabilit că Guvernul nu are dreptul să dea ordonanțe de urgență”.

Viorica Dăncilă a răspuns la o întrebare despre angajarea fiului său la Curtea de Conturi.

„Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, a fost angajat înainte să fiu premier. Haideți să nu mai legăm activitatea copiilor de părinți. Fiul meu a fost atacat foarte mult, a fost vina lui și că a fost adoptat, trebuia să-l las acolo. El nu iese în public. De multe ori mi-a spus că pentru el nu este un lucru foarte bun că mama lui este premier, că este izolat și nu poate face lucrurile pe care alți tineri le fac”

Viorica Dăncilă a cerut votul românilor din diaspora

„Atât timp cât am fost premier am luat măsuri bune în România, am crescut salarii, pensii, am alocat fonduri pentru comunitățile locale pentru a avea condiții în România la fel ca în statele europene. Românii din diaspora merită un președinte care nu va accepta niciodată austeritatea în România, pentru că asta i-a făcut să plece. Asta trebuie să știe tinerii.”

„Care considerați că e mai nociv, Băsescu sau Iohannis?” – a răspuns Viorica Dăncilă cu o întrebare la o altă întrebare a unui jurnalist despre Liviu Dragnea.

„Noi ne asumăm fiecare lider al acestui partid, și cu cele bune și cu cele rele. Luăm lucrurile bune. Liviu Dragnea a avut și lucruri bune și rele, să nu uităm programul de guvernare și câștigarea alegerilor din 2016, acest lucru a adus unitate în partid”.

Atacuri la adresa lui Iohannis

  • Dați dovadă de curaj, fiți un om de stat și haideți să avem o dezbatere în fața românilor, cu toți românii, nu cu jurnaliștii selectați
  • De unde știu cei de lângă dumneavoastră că trebuie să mă pregătesc pentru o dezbatere cu procurorii? Aceasta este justiția independentă, am văzut că ați intervenit brutal în justiție, ați cerut schimbarea procurorului șef DIICOT, desființarea Secției Speciale. Ce ați făcut atunci când ați văzut că în România există abuzuri? Poate ne răspundeți acum
  • De fiecare dată Iohannis a ieșit cu un discurs extremist și antieuropean a spus că PSD trebuie să dispară, primarii PSD trebuie să dispară. Cum explicați protocolul cu Adrian Năstase din 2002-2004, cum explicați că în 2009 ati fi vrut să fiți prim ministru din partea PSD. Să înțelegem că avantajul personal e mai important?
  • De ce vă este frică să renunțați la imunitate, nu cumva dosarele penale sau problemele cu justiția vă sperie, domnule Iohannis?
  • Este mult de vorbit despre un președinte dictator care vrea să acumuleze puterea statului român, despre un președinte care nu a dat niciodată un interviu, a vorbit cu aroganță, refuzând o dezbatere, un președinte cu o abordare extremistă, care nu înțelege că nu e un președinte de partid ci al tuturor românilor, care nu înțelege că nu trebuie să jignească ci trebuie să vină cu soluții. Chiar dacă domnul Iohannis nu dorește o dezbatere, aș vrea ca prin intermediul presei la așa zisa dezbatere, Iohannis să răspundă la o serie de întrebări. Una din întrebări se referă la activitatea lui, de ce nu ați făcut nimic domnule Iohannis în cei cinci ani de mandat? Cum v-ați simțit să primiți în fiecare lună salariul, fără să faceți nimic pentru români?
  • Iohannis nu a avut nici o deplasare pentru românii din diaspora. Nu s-a întâlnit cu ei, nu a vorbit despre întoarcerea lor, ce să facă în calitate de președinte ca ei să se întoarcă acasă.
  • Iohannis a blocat un ajutor de stat de 30 de milioane de euro pentru fermieri, în agricultură
  • Klaus Iohannis, in domeniul sănătății a afectat programul de rezidențiat, a blocat Guvernul, ministerul Educației
  • Singurul lucru făcut de Iohannis a fost de a-și bloca postul de profesor. PSD a făcut reformă în educație
  • Președintele României nu a făcut decât să dezinformeze, s-a opus constant creșterii salariilor și a pensiilor și a dezinformat cu cinsm și le-a spus pensionarilor că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor

UPDATE ora 18.00 Discursul Vioricăi Dăncilă a început cu enumerarea realizărilor Guvernului PSD și atacuri la Klaus Iohannis.

„ Avem această responsabilitate faţă de cetăţeni să venim cu un raport şi propria viziune despre următorii 5 ani. Cu toate că văd că nu vrea confruntarea, văd un om laş şi arogant, îmi fac datoria şi vin la bilanţ. E un preşedinte dictator, vrea să acumuleze toată puterea în statul român, nu a avut un dialog deschis cu presa. I-a privit pe români cu aroganţă, a refuzat dezbaterea cu toţi românii. E un preşedinte extremist, nu înţelege că preşedintele României nu este preşedintele unui partid politic.”

Pe modelul lui Klaus Iohannis, și Viorica Dăncilă organizează propria ei dezbatere, cu o oră mai devreme, adică de la ora 18, potrivit unui comunicat al PSD.

„Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, invită reprezentanții mass-media la un dialog deschis, astăzi, 19 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului, “Sala Spiru Haret”, nivel P. Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea jurnaliştilor se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16.00” a comunicat staff-ul partidului.

Însă, diferența față de dezbaterea organizată de Klaus Iohannis este că în cazul candidatului PSD, nu există jurnaliști desemnați special să formuleze întrebări.

Cum va decurge dezbaterea lui Klaus Iohannis și cine sunt jurnaliștii care îi pot pune întrebări.

Citeşte şi:

Discurs al lui Florentin Pandele în apărarea catedralei de 105 milioane de lei din Voluntari: ”Credință și națiune, părinți români, nu soroșist din ăștia!”

Așa se nasc mogulii din sănătate. Medicii din secția lui Alexandru Checheriţă descriu atmosfera ”de teroare” din clinica falsului profesor

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Urmărește-ne pe Google News
Diana, un arbitru de 22 de ani, este victima răzbunării pornografice: „Sunt dezgustată. Am ajuns în centrul unui uragan, unui infern, asaltată de mii de mesaje”
PARTENERI - GSP.RO
Diana, un arbitru de 22 de ani, este victima răzbunării pornografice: „Sunt dezgustată. Am ajuns în centrul unui uragan, unui infern, asaltată de mii de mesaje”
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
O tânără înţeapă mai multe prezervative într-un supermarket, apoi le pune înapoi pe raft. VIDEO
Observatornews.ro
O tânără înţeapă mai multe prezervative într-un supermarket, apoi le pune înapoi pe raft. VIDEO
Horoscop 24 ianuarie 2022. Fecioarele redevin serioase și harnice, cum nu prea au reușit să fie în ultima perioadă
HOROSCOP
Horoscop 24 ianuarie 2022. Fecioarele redevin serioase și harnice, cum nu prea au reușit să fie în ultima perioadă
Cum a reacționat George Simion după ce a fost stropit cu cerneală
Știrileprotv.ro
Cum a reacționat George Simion după ce a fost stropit cu cerneală
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Telekomsport
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale