MENIU CAUTĂ
11 Ian. 2018 15:27 , de Valentina Postelnicu

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă o apără pe Carmen Dan: Nu trebuie să își dea demisia! Tudose să nu se războiască cu Dragnea prin intermediari

Distribuie

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, lidera femeilor din PSD,a declarat, joi, pentru Libertatea că ministrul de Interne, Carmen Dan nu trebuie să iși dea demisia, pentru că ar dezamăgi pe cei care au susținut-o, și îl critică pe premierul Tudose pentru atacul nedrept la adresa aceasteia. Dăncilă mai spune că, dacă Tudose are un conflict cu Liviu Dragnea, trebuie să se confrunte cu liderul PSD și nu să se folosească de intermediari și îl acuză pe șeful Executivului că până acum a cerut demiterea a trei femei din Executiv, ceea ce denotă misoginism.

Europarlamentul Viorica Dăncilă a comentat pentru Libertatea conflictul dintre premierului Mihai Tudose și ministrul de Interne, Carmen Dan, în contextul cazului polițistului-pedofil. Ea afirmă că toate aceste probleme trebuie discutate în interiorul partidului și îl critică pe premier pentru ieșirea în care i-a reproșat ministrului Carmen Dan anumite lucruri.

'Acest conflict trebuie să aibă o singură rezolvare și anume Comitetul Executiv Național, pentru că așa cum orice ministru, ca și premierul, de altfel, a beneficiat de un vot de susținere în partid, pentru a ajunge în aceste funcții, Guvernul este politic și susținut de o coaliție politică. Era foarte bine dacă premierul Tudose își exprima anumite nemulțumiri în interiorul partidului și nu ieșea cu ele direct în spațiul public. Așa era normal, și îl datorează tuturor președinților de organizații PSD din România care acum trebuie să explice acest comportament primarilor, membrilor PSD din țară.

Carmen Dan nu trebuie să demisioneze; Tudose să se războiască cu Dragnea, nu să se folosească de intermediari

Despre un posibil conflict Tudose-Dragnea, Viorica Dăncilă spune că  este normal să te războiești cu acea persoană, nu să te războiești prin intermediul altor persoane și amintește faptul că 'nu este prima oară cînd premierul face acest lucru.

'Dacă dăm puțin timpul înapoi, ne amintim de cele două femei ministru, pe care domnul premier le-a făcut penale. O atitudine europeană nu prespune să te comporți în acest mod și să folosești asemenea cuvinte', a spus ea.

Întrebată dacă ministrul Carmen Dan ar trebui să își dea demisia, după apelul făcut de premierul Tudose, eurodeputatul PSD a răspuns: 'Eu cred că nu. Ar trebui să avem o discuție în CEX, pentru că dacă ar face acest lucru acum ar dezamăgi pe cei care su susținut-o. Dacă vrea să își dea demisia, putem discuta la sfârșitul lunii, la fel cum normal ar fi fost ca premierul, dacă vrea să vină cu un plan de restructurare, cu o remaniere, să vină să le prezinte în partid, motivele pentru care dorește acest lucru. Atunci când ești numit politic, ai 0o datorie morală față de partidul care ți-a acordat această încredere'.

Viorica Dăncilă a mai spus că, personal, nu își dorește ca Mihai Tudose să își dea demisia sau să fie schimbat din funcția de premier, pentru că este un guvern care și-a făcut treaba. 'Dar nu mai merge nici așa, să spui că, dacă nu se face ca tine, îți iei jucăriile și pleci, trebuie să dea dovadă de echilibru și respect. Ca lider al femeilor din PSD, cele care au fost schimbate și li s-a cerut demisia, sunt toate femei, trei au părăsit deja Guvernul. Nu este o abordare care să susțină egalitatea de șanse și de gen. Și nici o abordare europeană, acest lucru se vede și în afara țării', a mai spus ea.

Și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat, într-un interviu acordat DcNews, că ministrul de Interne, Carmen Dan, nu ar trebui să demisioneze din funcție. El consideră că premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne trebuie să discute 'urgent' şi să prezinte un plan de măsuri pentru rezolvarea crizei din Ministerul Afacerilor Interne.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seară, la Antena 3, că, 'dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia'.

'Eu o voi accepta', a spus șeful Executivului, care a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit atunci când i-a spus că cel propus pentru a prelua funcția de șef al Poliției Române își dorește acest post, deși nu era adevărat.

Citește și: Tudose anunță restructurarea: Vreau un guvern mai suplu. Dacă nu am dreptate, plec acasă!

Loading...
Comentarii