Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă pleacă în SUA, unde va participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă pleacă în SUA, unde va participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice

Viorica Dăncilă pleacă în SUA, unde va participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în SUA în perioada 23-26 martie 2019 pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Este prima vizită a şefei Executivului în Statele Unite ale Americii, de la preluarea mandatului, în ianuarie 2018.

De Valentina Postelnicu,

Anunţul a fost făcut, vineri, de Guvernul României, printr-un comunicat oficial.

Vizita are loc ca urmare a invitației pe care președintele AIPAC, Morton Fridman, și directorul executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o prim-ministrului României.

Vizita reflectă intensificarea dialogului bilateral și se încadrează în eforturile susținute ale Guvernului României de a consolida și dezvolta parteneriatele pe care România le are cu Statele Unite și Israel, transmite Guvernul.

În luna ianuarie, premierul Viorica Dăncilă a făcut o vizită de lucru în Israel, neanunţată pe programul oficial, unde s-a întâlnit cu omologul Benjamin Netanyahu.

Pe canalul oficial al Guvernului israelian au apărut imagini din cadrul vizitei. În imagini, Bnejamin Netanyahu îi cere şefei Executivului să mute Ambasada României la Ierusalim. Intenţia Guvernului României de a lua această decizie s-a blocat, după ce preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat împotriva acestei decizii.

În plus, premierul Viorica Dăncilă s-a ales, în 2018, cu o plângere penală, din partea Opoziţiei, în urma acestui demers.

Citeşte şi: Cum își tratează familia Dragnea angajații. Fost muncitor al Fermei Salcia: „Sunt cel mai nenorocit, eu nu am nici un drept”

Close
Închide
  Close