Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă și Tudorel Toader discută cu Timmermans, la o zi după ce România a fost criticată în Parlamentul European
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă și Tudorel Toader discută cu Timmermans, la o zi după ce România a fost criticată în Parlamentul European

Viorica Dăncilă și Tudorel Toader discută cu Timmermans, la o zi după ce România a fost criticată în Parlamentul European

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, se întâlnesc marți cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Aceștia vor discuta pe marginea legii justiției.

De Dana Aramă,

Întâlnirea are loc în contextul în care, luni seară, Frans Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul că ar putea fi adus în faţa istanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept. Discuţia are loc cu o zi înaintea dezbaterii din Parlamentul European pe tema situaţiei statului de drept în România, votul fiind programat în 1 noiembrie.


Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat luni situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei.

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a făcut referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să aducă Guvernul român în faţa instanţei.
Ministrul Justiţiei a precizat că îngrijorările exprimate de acesta cu privire la Codul Penal şi la Codul de procedură penală sunt premature, acestea fiind în control al constituţionalităţii şi nu se ştie ce soluţii vor fi cele finale, care vor intra în vigoare şi dacă vor fi de natură să afecteze statul de drept, potrivit adevarul.ro.


Despre întâlnirea pe care o va avea marți, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat:

„Îi vom cere să depăşim faza îngrijorărilor şi preocupărilor şi să discutăm punctual, să ieşim din enunţurile de principiu, care nu au o abordare secvenţială”.


Citește și: EXCLUSIV/Aroganțe și extravaganțe la Budapesta! Trabucuri din rezerva lui Fidel Castro la nunta de 100.000 de euro a lui Borcea


 

Close
Închide
  Close