De Adrian Ilie,

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe șeful statului că încalcă repetat Constituția îndeosebi prin refuzul de face numirile de miniștri propuși de premier.

Întrebat de ce, în acest caz, nu recurge la suspendarea președintelui, Dăncilă a răspuns: ”Să știți că o să luăm în calcul și acest lucru. Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei. Luăm în calcul și suspendarea președintelui pentru că atâta timp cât cerem fiecărui cetățean să respecte Constituția, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală.”

Ulterior, primul-ministrul a exprimat rezerve asupra oportunității acestei soluții deoarece ar adânci o criză politică deja instalată.

”Dacă îl suspendăm, o să spună că ne este frică de o confruntare cu domnia sa. Pe de altă parte, este foarte greu cu un guvern interimar, intrăm în iarnă, iar o suspendare ne va costa și ca imagine (…) Vom pune în balanță această situație”, a mai spus Dăncilă.

În ce privește numirea comisarului european, Viorica Dăncilă a spus că, în calitate de premier interimar încă are atribuții, iar președintele Iohannis nu trebuia să-i ceară președintelui Comisiei Europene să nu accepte nicio propunerea de la București până nu este instalat un guvern votat de Parlament.

”A făcut un abuz prin faptul că a intervenit la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca să spună ‘stopaţi că încă nu a venit guvernul meu ca să pot să desemnez comisarul meu’, ceea ce mi se pare o atitudine de neacceptat din partea preşedintelui României”, a mai spus Dăncilă.

Citeşte şi:

Dăncilă, acuzată de Dragnea de fraude. Premierul demis: ”La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează”

Portret de candidat. Cine este Viorica Dăncilă: Prima femeie politician care a ajuns premierul României, şefa social-democraților și prezidenţiabila PSD

”La Fifor, Dumnezeu a incercat să compenseze mimica înghețată a feței cu o șiră a spinării super-flexibilă”. Fost consilier prezidențial, caracterizări devastatoare pentru liderii PSD

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense