Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă anunță Ordonanţă de Urgenţă pe modificarea Codurilor penale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. „Ora prim-ministrului” a fost amânată. Viorica Dăncilă nu a mai mers în Parlament

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Miercuri, 14 noiembrie 2018, 10:22

Premierul Viorica Dăncilă era așteptată, miercuri, începând cu ora 10,00, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile de la "Ora prim-ministrului". Premierul a fost convocat la solicitarea grupului parlamentar PNL, iar tema este "Angajamentul Guvernului Dăncilă privind respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale reprezentanţilor instituţiilor UE referitoare la modificările legilor Justiţiei, ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală". Pentru că a participat la ceremonia de la Palatul Cotroceni, unde ministrul delegat George Ciamba a depus jurământul de învestire în funcţie, premierul nu a mai venit la Parlament. "Ora premierului" a fost amânată pentru o altă dată, a anunţat PSD.

Ad placeholder

UPDATE: „Ora prim-ministrului” a fost amânată. Premierul nu va mai participa la această dezbatere, care a fost programată la cererea Opoziției, deoarece va merge la Cotroceni, unde va avea loc ceremonia de învestire lui George Ciamba în funcția de ministru al Afacerilor Europene.

„La ora 10,00, aici, în Parlament, aveam stabilită ‘Ora prim-ministrului’ şi tot la ora 10,00, domnul preşedinte Klaus Iohannis a stabilit ora depunerii jurământului de către domnul Ciamba (pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene – n.r). Practic, doamna prim-ministru fiind la depunerea jurământului la Cotroceni, neputând să participe, am decis să amânăm ‘Ora prim-ministrului’ pentru o dată ulterioară. Într-o şedinţă viitoare de Birou permanent vom stabili când reprogramăm „Ora prim-ministrului’ „, a precizat Georgian Po, la Parlament, cu câteva minute înainte de ceremonia de la Palatul Cotroceni.

Secretarul Camerei a explicat că dezbaterea nu putea fi amânată cu o oră sau două, întrucât nu se ştie exact cât va dura ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

„Nu putem şti exact cât durează festivitatea sau dacă după aceea mai există discuţii. Neputând să facem noi programul de la Cotroceni şi fiind ora 10,00, ora de începere la Cotroceni, şi aici la Camera Deputaţilor, am decis amânare. Mi se pare o decizie firească. Nu putem să stabilim noi sau să punem termene să dureze festivitatea 5 minute sau 45 de minute sau o oră „, a adăugat Pop.

Ad placeholder
Fraudă la Academia Română. Vreme de 9 ani s-au încasat banii pentru academicieni care au murit!
Recomandări
Fraudă la Academia Română. Vreme de 9 ani s-au încasat banii pentru academicieni care au murit!
 

PNL solicitase iniţial prezenţa premierului în plen în săptămâna 5 – 9 noiembrie, însă Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor în care anunţa că în această perioadă are agenda ocupată.

„După 10 încercări depuse în scris la conducerea Camerei Deputaţilor, astăzi, în unanimitate, Partidul Naţional Liberal a reuşit aducerea în faţa Parlamentului a premierului Viorica Vasilica Dăncilă în data de 14 noiembrie. Propunerea referitoare la dată, în mod surprinzător, a fost făcută chiar de Liviu Dragnea. Partidul Naţional Liberal a solicitat în scris de 10 ori, data a ales-o Liviu Dragnea. Vom vedea care este scopul acestei deschideri pe care a manifestat-o la modul cel mai maliţios cu putinţă şi cinic cu putinţă”, declara, acum două săptămâni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. „Pe fond, important este că vom avea ocazia să o întrebăm pe premierul României de ce a acceptat ca Guvernul să fie luat pe persoană fizică, în subordinea totală a lui Liviu Dragnea, de ce agenda guvernamentală în interes public este complet inexistentă, de ce bani europeni care ne sunt puşi pe masă nu sunt absorbiţi, de ce România a ajuns ruşinea Uniunii Europene şi suntem în punctul de a primi o sancţiune împotriva căreia luptăm pe toate fronturile, pentru că e vorba de noi şi de mândria noastră, ca ţară, să o primim din partea UE”, spunea atunci Turcan.

Ad placeholder

Prezenţa premierului în plenul Camerei Deputaţilor vine în contextul în care Parlamentul European a adoptat, marţi, o rezoluţie împotriva României.

România a fost criticată dur și de Comisia Europeană, iar raportul MCV pentru ultimele 12 luni a fost cel mai virulent din ultimii 10 ani.

Ad placeholder

Citeşte şi:

Spitalul din România care are propria grădină bio. Sera hrănește pacienții și copiii de la grădiniță și va scoate și profit

Ad placeholder
Cum arată Caroline Wozniacki, la 6 luni după ce s-a retras din tenis. E subiect de glume în familie pentru că nu știe să spele
PARTENERI - GSP.RO
Cum arată Caroline Wozniacki, la 6 luni după ce s-a retras din tenis. E subiect de glume în familie pentru că nu știe să spele
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
HOROSCOP
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close