De Sorina Ionaşc,

Într-o singură idee, premierul Viorica Dăncilă a reușit să facă două gafe. Când un jurnalist a întrebat-o „cum suportă să fie ciuca bătăilor în țara asta?”, premierul l-a invitat pe ziarist să facă un exercițiu. ”De imagine”, a spus Dăncilă, nu ”de imaginație”, cum este corect.

Apoi, tot premierul Viroica Dăncilă a spus că nu va renunța la conducerea Palatului Victoria. ”Sunt susținută de coaliția majoritară, este exclus ca să-mi dau demisia”, a răspuns ea. Forma corectă gramatical este ”să-mi dau demisia”, fără ”ca”.

Nu este prima greșeală de acest tip pe care premierul o face. Întrebată, săptămâna trecută, dacă îi este teamă de un eventual dosar, ea spus că ”orice om îi este frică”, în loc de ”oricărui om”.

Pe 30 aprilie, premierul a făcut o nouă gafă. Ea a spus, la un post de televiziune, că Executivul va finaliza toate cele trei stadioane pentru Euro 2020,  Dinamo, Rapid şi Giulești. Moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești este același lucru, astfel că Viorica Dăncilă s-a corectat și a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf.

Iar într-o ședință de Guvern, Viorica Dăncilă a pronunțat 20-20, în loc de anul 2020.

Dar poate cea mai cunoscută gafă pe care a făcut-o Viorica Dăncilă este momentul când a pronunțat ”imunoglobină”, în loc de ”imunoglobulină”.


Citește și: VIDEO/ Reportaj printre 100.000 de oameni la Windsor. Zâmbetele și respectul au transformat un eveniment stradal în unul regal


 

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri