MENIU CAUTĂ
21 Mai. 2018 19:18 , de Sorina Ionaşc

Viorica Dăncilă, gafă după gafă. Alte două greșeli într-o singură idee scurtă

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă, gafă după gafă. Pe același subiect, prim-ministrul a reușit să facă două greșeli de limbă română și de gramatică. În primul rând, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliștilor să ”facă un exercițiu de imagine”, în loc de ”exercițiu de imaginație”. Apoi, în același context, ea a spus că ”este exclus ca să-și dea demisia”, când corect gramatical era ”este exclus să-mi dau demisia”.

Într-o singură idee, premierul Viorica Dăncilă a reușit să facă două gafe. Când un jurnalist a întrebat-o „cum suportă să fie ciuca bătăilor în țara asta?”, premierul l-a invitat pe ziarist să facă un exercițiu. 'De imagine', a spus Dăncilă, nu 'de imaginație', cum este corect.

Apoi, tot premierul Viroica Dăncilă a spus că nu va renunța la conducerea Palatului Victoria. 'Sunt susținută de coaliția majoritară, este exclus ca să-mi dau demisia', a răspuns ea. Forma corectă gramatical este 'să-mi dau demisia', fără 'ca'.

Nu este prima greșeală de acest tip pe care premierul o face. Întrebată, săptămâna trecută, dacă îi este teamă de un eventual dosar, ea spus că 'orice om îi este frică', în loc de 'oricărui om'.

Pe 30 aprilie, premierul a făcut o nouă gafă. Ea a spus, la un post de televiziune, că Executivul va finaliza toate cele trei stadioane pentru Euro 2020,  Dinamo, Rapid şi Giulești. Moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești este același lucru, astfel că Viorica Dăncilă s-a corectat și a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf.

Iar într-o ședință de Guvern, Viorica Dăncilă a pronunțat 20-20, în loc de anul 2020.

Dar poate cea mai cunoscută gafă pe care a făcut-o Viorica Dăncilă este momentul când a pronunțat 'imunoglobină', în loc de 'imunoglobulină'.


Citește și: VIDEO/ Reportaj printre 100.000 de oameni la Windsor. Zâmbetele și respectul au transformat un eveniment stradal în unul regal


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Sonia Argint Ionescu nu ascultă de soț, dar îi cere părerea
Loading...
Comentarii