Mergi direct la conținut »
Laura Codruţa Kovesi: "Vlad Cosma era martor protejat într-un dosar. De foarte multe ori, a venit din proprie iniţiativă şi a formulat denunţuri"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Laura Codruţa Kovesi: "Vlad Cosma era martor protejat într-un dosar. De foarte multe ori, a venit din proprie iniţiativă şi a formulat denunţuri"

Laura Codruţa Kovesi: „Vlad Cosma era martor protejat într-un dosar. De foarte multe ori, a venit din proprie iniţiativă şi a formulat denunţuri”

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-o conferinţă de presă, că persoane din anturajul familiei Cosma s-au prezentat la DNA Ploieşti şi i-au ameninţat pe procurori. Despre Vlad Cosma, şefa DNA a spus că acesta a avut calitatea de martor protejat într-un dosar şi că de multe ori a venit din proprie iniţiativă la DNA Ploieşti, pentru a formula denunţuri.

„La serviciul teritorial Ploiești au fost instrumentate mai multe cauze în care Cosma Vlad și Cosma Andreea au fost audiați. Într-un dosar, Vlad Cosma a fost trimis în judecata pentru trafic de influență alături de Mircea Cosma, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Cauza a fost înregistrată la ICCJ prin sentința penală din noiembrie 2016, cei doi fiind condamnați. Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare ale DNA. Acesta a fost trimis în judecată în dosarele DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la Ploiești. De foarte multe ori, prezența sa a fost solicitată de procurori, dar de foarte multe ori, din proprie inițiativă, s-a prezentat la Ploiești și a formulat denunțuri cu privire la fapte de corupție sau alte persoane care au comis fapte corupție”, a spus şefa DNA.

Kovesi a mai spus că persoane din anturajul familiei Cosma au venit la începutul acestui an la DNA Ploieşti şi au încercat să intimideze procurorii prin ameninţări.

„Membrii acestei familii, condamnați în primă instanță, au început demersuri pentru a obține o pedeapsă mai mică. La începutul lunii ianuarie, persoane din anturajul acestor inculpați s-au prezentat la DNA Ploiești, încercând să intimideze procurorii sub forma avertizării difuzării unor înregistrări trunchiate. Procurorii nu au cedat, pentru că știau că au respectat legea. Prin urmare, inculpații au devoalat propriile lor fapte de șantaj. Acesta este unul dintre motivele pentru care lui Vlad Cosma, care era martor protejat într-un dosar, i s-a ridicat protecția, pentru că și-a devoalat singur faptele”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a susținut o conferință de presă, la sediul DNA. Conferința de presă a procurorului-șef al DNA a venit în contextul scandalului în care este implicată insituția pe care o conduce și DNA Ploiești, condusă de procurorul-șef Lucian Onea. Procurorul-șef al DNA a făcut precizări în legătură cu afirmațiile făcute de Mihaiela Moraru Iorga și Vlad Cosma. 

Close
Închide
  Close