MENIU CAUTĂ

Vladimir Putin spune că a ordonat doborârea unui avion cu 110 pasageri la bord, în 2014

Distribuie

Vladimir Putina afirmat că a ordonat doborârea unui avion cu 110 pasageri la bord, în 2014. El a luat această decizie, după ce a fost informat că ar fi avut o bombă la bord, iar aeronava s-ar fi îndreptat către Soci, unde avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, relatează BBC News.

Președintele rus a făcut această dezvăluire într-un documentar, care poate fi urmărit pe rețelele de socializare, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din Rusia. Vladimir Putin a declarat, în timpul interviului, că a fost informat că un avion care decolase din Ucraina către Turcia a fost deturnat, chiar în timp ce la Soci urma să înceapă ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

„Mi s-a spus: un avion care a decolat din Ucraina către Istanbul a fost deturnat, iar persoanele responsabile cer să aterizeze la Soci”, a declarat Vladimir Putin, în interviul acordat lui Andrei Kondraciov.

Mai precis, el primise un telefon de la ofițerii de securitate, pe 7 februarie 2014, despre această situație. La bordul avionului care aparținea companiei Pegasus Airlines se aflau 110 de persoane, în timp ce peste 40.000 de oameni se aflau pe stadionul pe care urma să se desfășoare ceremonia de deschidere a competiției.

Piloții avionului de tip Boeing 737-800 au anunțat că unul dintre pasageri are o bombă și că a cerut deturnarea aeronavei către Soci. Vladimir Putin a povestit că a întrebat despre care este procedura de urgență în astfel de situații și a aflat că soluția ar fi să fie doborât avionul.

„Le-am spus să urmeze planul”, continuă Vladimir Putin.

Câteva minute mai târziu, el a primit un alt telefon și a fost informat că a fost vorba de o alertă falsă. Președintele rus și-a făcut la scurt timp apariția pe stadionul din Soci, unde avea loc ceremonia de deschidere.

În același documentar, Vladimir Putin a vorbit și despre anexarea Crimeei. El a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Ucraina să primească înapoi peninsula anexată de Moscova. „Circumstanțe de acest gen nu există și nu vor exista niciodată”, a fost răspunsul vehement dat de președintele rus, care credicat cu cele mai mari șanse de a obține un nou mandat la alegerile prezidențiale din 18 martie.El nu are niciun candidat care să-i pună în pericol poziția. Scrutinul prezidențial este organizat pe 18 martie, data la care Rusia a anexat Crimeea.


Citește și: VIDEO. Cicică din Solonț și-a făcut BMW dintr-un Opel: „Am cea mai frumoasă mașină din România”


Citește mai multe despre Vladimir Putin, Alegeri, avion și crimeea pe Libertatea.

Comentarii