Mergi direct la conținut »
Vodafone concediază 1.700 de angajați pentru a-i înlocui cu roboți. Mulți dintre ei vor fi din România (Financial Times)
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Vodafone concediază 1.700 de angajați pentru a-i înlocui cu roboți. Mulți dintre ei vor fi din România (Financial Times)

Compania de telefonie mobilă, Vodafone, a anunțat că va concedia 1.700 de angajați de la centrele de servicii din România, Egipt şi India. Serviciile pe care le prestau aceștia vor fi prestat în viitor de roboți scrie Agerpres citând Financial Times.

Viitorul director general al companiei, Nick Read, a anunțat la o conferinţă desfăşurată la New York că Vodafone va renunța la 8% dintre angajații din centrele de servicii. El a explicat că aceste concedieri fac parte dintr-un plan mai amplu ce vizează reducerea costurilor cu opt miliarde de euro, după ce mai multe funcţii back-office (activităţi care nu presupun interacţiunea directă cu clienţii) vor fi preluate de roboţi.

Vodafone vrea și să vândă zeci de mii de turnuri de telefonie mobilă pentru a reduce datoria companiei, de 31 de miliarde de euro.

În Europa, Vodafone are 110.000 de turnuri de telefonie mobilă, din care controlează direct 55.000. Actualul director, Vittorio Colao, nu a dorit să vândă aceste active. Conform analiştilor Barclays, valoarea turnurilor de telefonie mobilă deţinute de Vodafone în Europa se ridică la 12 miliarde de euro. „Prin îmbunătăţirea câştigurilor şi prin vânzările de active vom reduce datoria”, a dat asigurări viitorul director general al Vodafone.

Detaliile privind planurile companiei britanice vor fi anunţate în noiembrie, când vor fi publicate rezultatele financiare.

În mai, Vodafone anunţa că directorul general Vittorio Colao va demisiona în octombrie, după zece ani petrecuţi la conducerea companiei, şi va fi înlocuit de directorul financiar Nick Read.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

Anul acesta Vodafone a cumpărat UPC, unul dintre cei mai mari furnizori de cablu și internet din România, în cadrul unei tranzacții care a vizat activele din mai multe țări europene. Vodafone a preluat diviziile din Germania, România, Cehia și Ungaria ale Liberty Global, suma totală fiind 18,4 miliarde de euro.


Citește și: EXCLUSIV / De ce nu demisionează șefa editurii care a distrus manualele. 11 motive oferite de Maria Nistor


Close
Închide
  Close