Mergi direct la conținut »
Vodafone a cumpărat UPC România
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Vodafone a cumpărat UPC România

Vodafone a cumpărat UPC România, după ce oficialii celor două companii au ajuns la un acord săptămâna trecută. Astfel, Vodafone Group a cumpărat operaţiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă şi Ungaria, printr-o tranzacţie cu o valoare de 18,4 miliarde de euro.

„Entitatea formată în urma achiziţiei va permite clienţilor Vodafone şi UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă şi TV, precum şi la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacţia nu va include operaţiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat”, anunţă Vodafone Group, într-un comunicat de presă. Potrivit Capital.ro, tranzacţia a avut o valoare de 18,4 miliarde de euro.

„Tranzacţia evaluează în mod adecvat operaţiunile noastre de bază şi va aduce Liberty Global sume în numerar în valoare de 10,6 miliarde euro. În plus, vom păstra tot numerarul generat de cele patru divizii până la finalizarea afacerii”, a declarat directorul general de la Liberty Global, Mike Fries. „Aceasta este o tranzacţie importantă şi pentru clienţii şi angajaţi noştri. În fiecare din aceste pieţe alăturarea dintre operaţiunile Liberty Global şi Vodafone va transforma mediul concurenţial”, a declarat directorul general de la Liberty Global, Mike Fries, potrivit sursei citate.

În urma achiziţiei, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de reţea de nouă generaţie („next generation network”, NGN), cu 54 de milioane de gospodării care beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria reţea şi o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării şi companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alţi operatori, devenind unul dintre cei mai importanţi furnizori din Europa de servicii de telecomunicaţii fixe şi convergente pentru clienţii persoane fizice şi juridice.


Citește și: VIDEO/ Cicică din Solonț, mai aproape de un BMW adevărat. Crește toată vara curci pe muzică oltenească


Close
Închide
  Close