Mergi direct la conținut »
Vodafone va oferi servicii de internet și cablu prin rețeaua Telekom
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Vodafone va oferi servicii de internet și cablu prin rețeaua Telekom

Vodafone România a încheiat un acord cu Telekom România pentru furnizarea de servicii de internet fix și cablu TV prin intermediul rețelei de fibră optică a Telekom România din zonele urbane.

De Daniel Ionașcu,

Telekom spune, la rândul său, că astfel va putea să își exploateze mai bine infrastructura fixă.

Telekom a moștenit o poziție fruntașă în acest sector după preluarea fostei Romtelecom.

Pe de altă parte, grupul Vodafone a anunțat la nivel global că va prelua activele din Europa ale Liberty Global, ceea ce înseamnă că va cumpăra actualul furnizor de cablu și internet UPC România.

Competiție încinsă

Odată cu perfectarea tranzacției, Vodafone va deveni un competitor redutabil pe partea de internet fix și cablu TV. În acest moment, aceste domenii sunt dominate de către grupurile RCS-RDS și Telekom. Dar nici Orange nu a stat cu mâinile în sân și negociază preluarea AKTA.

Dincolo, Telekom se află în urma Orange și Vodafone pe segmentul telefoniei mobile. Telekom a primit recent cea mai mare amendă din istoria României, de un milion de lei, în urma unui incident prin care rețeaua mobilă a fost indisponibilă.

Cele două companii vor continua să concureze independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propriul plan de dezvoltare, în concordanță cu strategiile comerciale și de afaceri.

Close
Închide
  Close