MENIU CAUTĂ

Vom scăpa de maidanezi? CCR și Traian Băsescu au avizat Legea eutanasierii

Distribuie

Sesizarea făcută de 30 de senatori, printre care şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a fost respinsă ca neîntemeiată de judecătorii Curţii Constituţionale, care au apreciat că articolul declarat anterior neconstituţional a fost corectat şi că eutanasierea nu mai este o măsură lăsată exclusiv la îndemâna autorităţilor locale, deoarece legea spune exact în ce condiţii se poate ajunge la uciderea maidanezilor, ca ultimă şi extremă soluţie. Deci, decizia de a eutanasia câinii va fi luată la nivel local. Înainte ca hotărârea CCR să fie anunţată, organizaţiile care apără drepturile animalelor au organizat un miting de protest, în speranţa că îi vor sensibiliza pe cei 9 judecători să declare legea neconstituţională.
«Imaginea ţării va fi făcută ţăndări»
În aceste condiţii, anunţul i-a luat prin surprindere pe militanţii pro maidanezi, care au recurs la gesturi extreme. S-au întins pe şosea, au plâns, s-au jelit şi au cerut ca maidanezii să fie sterilizaţi şi apoi lăsaţi liberi. Eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor, care se afla printre demonstranţi, a încins şi mai mult spiritele, strigând: “Se va declanşa un scandal internaţional colosal. Imaginea ţării va fi făcută ţăndări. Occidentul civilizat nu tolerează asemenea atrocităţi care nu au justificare şi nu rezolvă problema. Vom sesiza comunitatea internaţională. Oamenii ăia nu înţeleg cum s-a întors România la barbarie”, a spus alesul.

Bunica lui Ionuţ nu vrea să fie omorâţi câinii!

Curtea Constituţională a dat verdictul în cazul eutanasierii maidanezilor, reporterii ziarului Libertatea au vorbit cu Aurica Anghel, bunica lui Ionuţ, micuţul de 4 ani sfârtecat de haita înfometată. ”Nu e normal să-i omoare, eu am avut la ţară câini şi pisici. Şi aici am avut, dar am avut nişte probleme cu vecinii şi nu i-am mai ţinut”, a mărturisit bătrâna, care nu se simte în nici un fel vinovată de moartea nepotului ucis de patrupede pe un teren viran de lângă Parcul Tei. Pe de altă parte, tatăl copilului decedat spune că problema câinilor fără stăpân trebuia rezolvată de mai mult timp. ”Noi ce să facem acum? Ce putere avem noi să schimbăm ceva?”, ne-a declarat cu glasul stins bărbatul. (Remus Vlad)

Opozanţii au blocat circulaţia la Parlament


Scandal în faţa sediului Curţii Constituţionale a României (CCR) şi în faţa Parlamentului, după ce susţinătorii câinilor fără stăpân au aflat că magistraţii au declarat constituţională legea privind eutanasierea maidanezilor. Manifestanţii care protestau faţă de actul normativ s-au întins pe caldarâm, blocând Calea 13 Septembrie, spre intrarea în Palatul Parlamentului. Protestatarii au afişat pancarte antieutanasiere, au fluierat şi au huiduit aleşii. După intervenţia poliţiştilor, circulaţia în zonă a fost reluată.

Despăgubiri de 9.000 € după ce a fost mutilată de maidanezi

Cazul lui Ionuţ, micuţul sfâşiat de maidanezi, e parcă tras la indigo după o întâmplare din anul 2000. Atunci, Georgeta Stoicescu, o bucureşteancă din cartierul Pajura, a rămas mutilată pe viaţă după ce a fost atacată de şapte patrupede în faţa casei sale. Coincidenţă, şi în cazul micuţului Ionuţ vorbim tot despre acelaşi număr de maidanezi. După ani de chin, bucureşteanca şi-a dat ultima suflare. Nemulţumiţi că în ţară nu şi-au găsit dreptatea, soţii Stoicescu au mers la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), judecătorii europeni stabilind că vinovat e statul român. Familia a obţinut o despăgubire de 9.000 €.

Comentarii