Mergi direct la conținut »
Primăria Capitalei dă vouchere de 9.000 de lei pentru cumpărarea de electronice și electronice noi. Află care sunt condițiile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria Capitalei dă vouchere de 9.000 de lei pentru cumpărarea de electronice și electronice noi. Află care sunt condițiile

Primăria Capitalei dă vouchere de 9.000 de lei pentru cumpărarea de electronice și electronice noi. Află care sunt condițiile

Primăria Capitalei dă vouchere de 9.000 de lei pentru cumpărarea de electronice și electronice noi. Proiectul a fost votat astăzi de consilierii generali. Inițial se prevederea acordarea acestor eco-vouchere doar pentru achiziționarea unor autoturisme noi, Euro 6, dar primarul Gabriela Firea a declarat că s-a introdus un amendament care să prevadă și cumpărarea de televizoare, mașini de spălat, iPad-uri.

De Delia Chilianu,

Deși proiectul se referă la acordarea acestor eco-vouchere în scopul reducerii poluării aerului din București, amendamentul referitor la achiziționarea de electronice și electrocasnice noi a fost votat cu majoritatea de voturi din partea PSD- ALDE. ”Consider că este o idee bună. Se aplică în întreaga Europă”,  declarat Gabriela Firea.  Consilierii opoziției nu au votat pentru aprobarea acestui proiect, dar el a trecut cu majoritatea de voturi PSD- ALDE- PMP. ”Nu văd care este legătura dintre frigidere, mașini de spălat, aragaze și eco-vouchere”, a declarat Ciprian Ciucu, consilier PNL.

Vouchererele nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla. Altfel spus, pentru o mașină casată nu se poate obține și tichet pentru programul „Rabla” și voucher pentru programul Primăriei Capitalei.

Dai la schimb mașina veche

Totodată, persoanele care vor să își dea mașinile la casat, dar nu doresc să își mai cumpere o altă mașina, vor avea posibilitatea să își achiziționeze, cu voucherele oferite de Primăria Capitalei, electronice sau electrocasnice. „Acest demers urmărește, de fapt, eliberarea parcărilor și trotuarelor de masinile abandonate de ani de zile de proprietarii care nu mai circula cu autovehiculele respective și care, din varii motive, nu vor să achiziționeze mașini noi”, transmite municipalitatea printr-un comunicat de presă. Așadar, voucherul se obține doar în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti.

Procedura urmează să fie stabilită zilele următoare. Urmează se redacteze un regulament de acordare a acestor vouchere, a decarat Orlando Curea, președinte de ședință.

Inițial, proiectul s-a referit doar la achiziționarea de mașini eco, aceasta fiind o măsură inclus în Aerului Planul Integrat de Calitate a Aerului ( PICA) în Municipiul București 2018- 2022.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Viorica Dăncilă a încurcat capitalele. Aflată în vizită la Podgorica, în Muntenegru, a declarat că este în Pristina, Kosovo

 

Close
Închide
  Close