Mergi direct la conținut »
FOTO | Vreme extremă în sudul României, miercuri noapte! Copaci smulși din rădăcini, în Corabia
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO | Vreme extremă în sudul României, miercuri noapte! Copaci smulși din rădăcini, în Corabia

FOTO | Vreme extremă în sudul României, miercuri noapte! Copaci smulși din rădăcini, în Corabia

Sudul României a fost lovit, miercuri noaptea, de mai multe furtuni care au provocat pagube importante în mai multe localități. Autoritățile au lansat chiar și mai multe rachete antigrindină pentru a limita pagubele.

În localitatea Corabia din județul Olt mai mulți copaci au fost rupți de furtuna care a durat aproximativ 20 de minute, doborâți pe carosabil sau peste cablurile de electricitate. O parte din oraș a rămas fără curent electric.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu dezastrul lăsat de ceea ce localnicii au numit ”tsunami”.

Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a 22 de copaci, trei stâlpi de curent electric, un panou publicitar şi un acoperiş.

De la stația Vișina au fost lansate rachete antigrindină, scrie Adevărul.

Pompierii ISU Olt, din cadrul Gărzii Vişina şi a Detaşamentului Corabia, au lucrat toată noaptea pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi a stâlpilor care au fost doborâţi de vântul puternic.

Joi dimineață, ANM a transmis o avertizare cod galben de furtuni pentru județul Mureș. Meteorologii anunță că urmează frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și sunt condiții de grindină de mici dimensiuni.

ANM anunță o vreme instabilă și joi, 30 mai. Chiar dacă nu scăpăm de ploi, temperaturile rămân în continuare ridicate, în Capitală și în mai multe zone din țară.  Județele din vest și centru vor fi cele mai afectate de ploile care vor fi însemnate cantitativ.

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit
Recomandări

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit

Foto: Facebook/Chinezu Chinezu


Citește și: Papa Francisc, la Iași. O familie cu 28 de membri îi va vorbi Suveranului Pontif despre greutățile și bucuriile din viața lor


Publicitate: ”Într-o singură secundă, poți pierde totul. Dezastrele naturale nu sunt planificate. Vin când te aștepți mai puțin. Dacă ești nepregătit, îți vor da lumea peste cap. Asigură-te că natura imprevizibilă nu îți răpește totul. Intră pe paidromania.ro/4martie și fă-ți asigurarea obligatorie pentru locuință. Asigurat,ești mai puțin vulnerabil!”

Close
Închide
  Close