De Daria Maria Diaconu,

„În a două luna de iarnă vom înregistra cu siguranță un plus, pentru că și în următoarele zile, până la finele lunii ianuarie, în bună parte din țară, vom avea valori ridicate coroborat cu perioada din calendar. Chiar și debutul lunii februarie va păstra aceeași tendință.

Astfel, observăm pentru săptămâna 27 ianuarie-3 februarie abateri termice pozitive semnificative în toată țara, cu cele mai mari valori în special în regiunile din sudul și sud-estul țării.

Pe de altă parte, veștile sunt bune pentru zonele din partea de vest, centru și nord-est a țării, acolo unde ne așteptăm ca, în următoarea perioadă, să avem precipitații însemnate cantitativ, exceptând din păcate partea de sud, sud-est și est, unde tendința cantităților de precipitații rămâne spre deficit”, a explicat Elena Mateescu, director general al Administrației naționale de meteorologie, citată de ziare.com.

Vremea la început de februarie

Prima decadă a lunii februarie va aduce abateri pozitive ale valorilor medii termice mai mari de 4,5-5 grade Celsius, mai ales în sudul și estul României. În prima săptămână din februarie, temperaturile maxime se vor situa între 6 și 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de -6.

„Debutul lunii februarie și mai ales prima decadă urmează același semnal în ceea ce privește evoluția regimului de temperaturi și observăm abateri termice în continuare mai mari 4,5-5 grade pentru zonele din sudul și estul țării. Aceeași tendință spre deficit vedem în partea de sud și sud-est a țării.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

O ușoară tendința spre excedent se mai menține în zonele intra-carpatice. Începând din a doua decadă a lunii februarie, datele indică la acest moment abateri pozitive și cu tendința spre deficit în bună parte din țară, mai ales în jumătatea de sud și est a României”, a mai spus specialistul ANM.

În săptămâna 3-10 februarie, temperaturile maxime se vor situa între 4 și 8 grade, în timp ce minimele vor fi între -2 și -4 grade.

Vremea în a doua parte a lunii februarie

În săptămâna 10-17 februarie 2020, valorile maxime se vor situa între 3 și 8 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 0 și – 4 grade, precizează observator.tv.

În săptămâna 17-24 februarie, valorile termice se vor situa peste limitele perioadei.

FOTO: Hepta

Citeşte şi:

Libertatea a discutat cu Edmund Sonuga-Barke, omul care îi studiază pe copiii din orfelinatele lui Ceauşescu: 30 de ani de îngrijire şi iubire nu pot repara traumele copilăriei

DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!

Adevărul despre pensionarea la 70 de ani. Patru lucruri care se dezbat în societate și care ascund adevărata problemă

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile