– Ceata. In urma unui studiu comandat de guvernul german imediat dupa 11 septembrie 2001, a iesit la iveala ca majoritatea centralelor nucleare din tara sunt vulnerabile la un atac venit din aer. Pentru a rezolva aceasta situatie, ministrul german al mediului a propus protejarea uzinelor nucleare de atacuri teroriste comise cu avioane, cu ajutorul unor asa numite “scuturi de ceata”. Acestea vor fi produse de instalatii speciale in numai cateva secunde de la declansarea alarmei. Ceata va deregla sistemul de navigatie al avionului si in acelasi timp va ascunde partile vulnerabile ale uzinei.
O alta solutie ar fi fost imbunatatirea sistemului de protejare a reactorului nuclear propriu-zis. Expertii in securitate nucleara spun ca actualele masuri de siguranta a nucleului pot proteja reactorul la impactul cu un avion de mic dimensiuni.
– Ploi torentiale. Avioane speciale arunca deasupra perdelei de nori incarcaturi cu nitrat de argint. Aceasta substanta determina condensarea apei. Rezultatul: deasupra unei zone bine alese se pot produce astfel ploi torentiale care au ca rezultat inundarea portiunilor unde se afla trupele adverse.
– Apa. O bomba subacvatica puternica produce un cutremur marin. Valuri de pana la 30 de metri inaltime, tsunami, pot distruge vasele si porturile inamice pe distante de sute de kilometri.
In afara de aceste posibile actiuni, avioane speciale pot produce, cu ajutorul microundelor, o burnita care este atat de deasa incat blocheaza functionarea aparatelor radar.
– Frig. La o inaltime de 17 kilometri se detoneaza o bomba cu metan sau bioxid de carbon. Resturile chimice ale bombei absorb razele solare. Rezultatul: in acea zona, gerul, care poate dura cateva ore, distruge aproape orice forma de viata.
– Vant. Arma e destinata distrugerii trupelor din desert. Tunuri cu laser pot incinge din spatiu nisipul desertului. Mase imense de aer fierbinte se ridica brusc de la suprafata solului si dau nastere la furtuni puternice de nisip.