Mergi direct la conținut »
Vremea rea a făcut prăpăd în zece județe. Peste 300 de gospodării au fost evacuate Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Vremea rea a făcut prăpăd în zece județe. Peste 300 de gospodării au fost evacuate

Vremea rea a făcut prăpăd în zece județe. Peste 300 de gospodării au fost evacuate

Ploile abundente din ultimele zile au provocat inundații grave în multe localități din țară. Zeci de gospodării au fost inundate și mulți oameni au fost evacuați din locuințele lor. 

Un număr de 32 de localităţi din 10 judeţe – Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Sibiu, Sălaj şi Satu Mare – au fost afectate de fenomenele meteo, în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din 332 de gospodării şi pentru curăţarea de aluviuni şi facilitarea scurgerii apei pentru 35 de poduri şi podeţe, a informat miercuri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform IGSU, cel mai grav afectat a fost judeţul Bistriţa-Năsăud, unde s-au înregistrat inundaţii în 13 localităţi, 81 de persoane din localităţile Bistriţa şi Budacu de Jos fiind evacuate temporar, urmând să se întoarcă în locuinţe după retragerea apelor. De asemenea, alte cinci persoane din localitatea Valea Tureacului au fost evacuate preventiv la rude din cauza unei alunecări de teren care le pune în pericol locuinţa.

Circulaţia feroviară a fost blocată temporar pe tronsonul de cale ferată Sărmăşag – Zalău din judeţul Sălaj, iar circulaţia rutieră a fost afectată temporar pe trei drumuri judeţene: DJ 110B – Sălaj, DJ 109K – Sibiu, DJ 105 – Satu Mare şi un drum comunal DC9 – Covasna.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor Cod roşu şi Cod portocaliu pentru judeţele Bistriţa-Năsăud, Constanţa şi Sălaj au fost emise mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

IGSU precizează că mai sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor doar în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodării şi cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Totodată, sunt atent monitorizate cursurile de apă vizate de avertizările hidrologilor, fiind amenajate baraje din saci de nisip, dar şi alte lucrări de apărare la inundaţii care să nu permită pătrunderea apei în gospodării.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, salvatorii atrag atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, ei le recomandă cetăţenilor să cureţe rigolele din apropierea locuinţei pentru facilitarea scurgerii normale a apei.


Procesul care a împărțit Suedia în două. Copiii de 14 și de 16 ani l-au vânat pe român vreme de trei ore în parc și l-au ucis cu 35 de lovituri, dar au fost salvați de tribunalul care a dat vina pe ficatul bolnav de ciroză al victimei! În căutarea lui Gică (3)

 

Close
Închide
  Close