MENIU CAUTĂ

Vremea în Capitală se strică, în următoarele zile. Avertismentul de ultimă oră al ANM

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 23 octombrie, o avertizate meteo de veme instabilă în Bucureşti, pentru următoarele zile, cu vânt puternic şi temperaturi maxime în scădere.

Astfel, potrivit meteorologilor, începând de marţi, 23 octombrie, ora 22:00, până miercuri, 24 octombrie, ora 09:00, în Capitală vântul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală spre dimineaţă în jurul a 45 km/h. Cerul va fi temporar noros, iar temperatura minimă va fi de 8 – 9 grade Celsius.

Apoi, începând de miercuri dimineaţa, 24 octombrie, de la ora 09:00, până joi, 25 octombrie, la ora 09:00, se vor semnala  intensificări ale vântului de 50 – 60 km/h şi temporar, mai ales după-amiaza, 60 – 70 km/h. În cursul nopţii, vântul va slăbi în intensitate şi va avea viteze în general între 35 şi 45 km/h.

Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab, mai ales în a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2 – 5 grade Celsius.

Joi, 25 octombrie, vântul va mai avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

ANM a emis, tot astăzi, o avertizare de tip cod portocaliu de vânt puternic pentru şase judeţe, dar și un cod galben de intensificări ale vântului în zonele joase de relief şi de ninsori viscolite la munte.

Vă reamintim că circulaţia pe Transalpina s-a închis deja, între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza condițiiloe meteo nefavorabile.

Vremea 28 octombrie 2018

În țară:

Cerul se va menține variabil în aproape toate regiunile țării. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 17 grade în Transilvania, Maramureș și Crișana, 16-21 de grade în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în Lunca Dunării) și 13-18 grade în Moldova.

În București:

Cerul va fi însorit, însă temperaturile în scădere se vor resimți. Vântul va bate cu 10 km/h dinspre SV, în rafale de 32 km/h pe timpul zilei. Temperaturile se vor încadra între 18 și 10 grade Celsius. Sunt așteptate intensificări ale vântului pe timpul nopții: 20 km/h dinspre SV și rafale de 41 km/h.

Află prognoza meteo pentru perioada 22 octombrie – 4 noiembrie, în toată țara! În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza aceste mesaje de avertizare.


Citește și… Bombă de o ironie supremă în procesul ”Colectiv”: Oamenii lui Arafat de la ISU cer expertiză ”pentru că infecțiile nosocomiale din spitale au contribuit la moartea celor arși”


 

Citește mai multe despre ANM, capitala, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii