De Adrian Cochino,

”Există încă până la câteva zeci de cazuri asimptomatice în fiecare zi”, a declarat, sub anonimat, un oficial chinez de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC).

”Nu se poate stabili dacă transmisia a fost complet întreruptă în Wuhan”, a precizat luni oficialul, potrivit publicației Caixin, citate de Bloomberg.

Existența oamenilor infectați, dar asimptomatici, a fost confirmată în toate țările afectate de epidemie. Aceste persoane nu dezvoltă febră, tuse sau dureri musculare, dar pot răspândi virusul la alți oameni.

Însă, spre desebire de alte țări, precum Coreea de Sud, care ia în calcul toate persoanele infectate, China nu include persoanele asimptomatice în numărătoarea oficială.

De fapt, oficialii chinezi nu dezvăluie numărul acestor persoane, ridicând astfel semne de întrebare cu privire la anunțul victorios al stopării epidemiei în Wuhan, scrie Bloomberg.

Informații despre persoanele asimptomatice pot fi aflate doar la nivel neoficial. Potrivit South China Morning Post, cel puțin 43.000 de persoane au fost testate pozitiv în China, fără să dezvolte simptome imediate.

Aceste persoane au fost izolate la domiciliu, după efectuarea testelor, și vor fi luate în calcul la numărătoarea oficială doar dacă vor dezvolta simptome.

Medicii și asistentele trimiși în Wuhan pentru a suplimenta personalul medical din zonă au început să părăsească orașul odată cu anunțul stopării epidemiei. Dar experții CDC au fost instruiți să rămână în oraș, deoarece oficialii de la Beijing sunt încă preocupați de situația din oraș și din întreaga provincie Hubei, potrivit Caixin.

Citeşte şi:

Val de frig în România, în timp ce experții avertizează că temperaturile scăzute grăbesc extinderea epidemiei COVID-19

Supraviețuitor al pandemiei de gripă spaniolă din 1918: “Povestea se poate repeta”. Atunci au murit peste 50 de milioane de oameni

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres