De Flavius Toader,

Pandemia globală de COVID-19 a încheiat un cerc complet, odată cu confirmarea primului caz de infecție importată în orașul de unde a pornit totul: Wuhan.

Potrivit The Shanghaiist, bolnavul este un elev de 19 ani care s-a întors în orașul chinez de la studii din Marea Britanie.

Tânărul a plecat din Newcastle pe 21 martie și a ajuns la Beijing pe 23 martie. Apoi a luat un tren de mare viteză spre Wuhan.

La întoarcerea în oraș a intrat în izolare, într-un hotel special, înainte de a fi testat pozitiv pentru COVID-19 pe 28 martie.

Odinioară epicentrul epidemiei, cu mii de cazuri anunțate în fiecare zi, Wuhan se întoarce încet la normalitate, pe măsură ce numărul cazurilor a scăzut la aproape zero.

Orașul din care a pornit epidemia se teme acum de cazurile venite din afară. Pe 17 martie, autoritățile municipale au anunțat că oricine ajunge în Wuhan trebuie să petreacă două săptămâni în carantină.

Primele cazuri de infecție cu COVID-19 au apărut în Wuhan anul trecut și se presupune că au plecat dintr-o piață de animale, unde noul coronavirus s-a transmis de la lilieci la oameni, posibil printr-o gazdă intermediară, pangolinii.

Citeşte şi:

Peste 60 de doctori au murit în Italia din cauza coronavirusului: “Morții nu fac zgomot”

Experiența traumatizantă a ”pacientului 47” a început după vindecarea de COVID-19: ”Lucrurile nu mai pot fi ca înainte”

Vârful pandemiei de coronavirus în Europa și în SUA se va înregistra săptămâna aceasta. În Italia s-a observat deja scăderea cazurilor de infectări noi

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați