Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Cum se luptă yoginii să scape de “efectul MISA”: Yoga pe apă, cu standuppaddle, ultima modă în România
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV. Cum se luptă yoginii să scape de “efectul MISA”: Yoga pe apă, cu standuppaddle, ultima modă în România

EXCLUSIV. Cum se luptă yoginii să scape de “efectul MISA”: Yoga pe apă, cu standuppaddle, ultima modă în România

Yoga pe apă este ultima tendință din România în... acest mod de viață - pentru că nu poate fi numit nici sport, nici religie, deși are câte ceva din amândouă. Unul dintre instructori, Ana Maria Ionescu (26 de ani) are diplomă de specialitate obținută în India și se plânge că MISA a îndepărtat românii de yoga.

De Sorin Golea,

Yoga pe apă…

”Cu cinci ani în urmă, am intrat în contact cu o instructoare de yoga argentiniană care locuia în Portugalia. După un an, am început să practic, iar viața mea s-a schimbat”, ne-a spus Ana Maria Ionescu. În zona București, yoga se practică, în general, în Herăstrău, în Snagov și în Comana-Neajlov. Desigur, iarna, yoginii se retrag în ”studiouri yoga”.

Ana Maria Ionescu, practicant – în Portugalia

”M-am simțit foarte atrasă, mai ales când am început să simt beneficiile. În afară de echilibrarea stării fizico-psihice, elasticitate, respirație, cunoașterea sinelui, mi s-a corectat poziția coloanei vertebrale. Dacă înainte mergeam cam cocoșată, acum stau drept. Am învățat să îmi respect organismul, să am răbdare cu el, să nu îi forțez limitele”, ne-a explicat Ana Maria.

După ani de acumulări, în octombrie anul trecut, a venit momentul adevărului: absolvirea unei școli de instructori în India. ”A fost un curs intensiv de teorie/practică, în urma căruia am obținut o diplomă de intructor pentru nivelul începător și mediu. Pentru instructor de avansați trebuie să mai merg la un curs special în India”, a explicat instructoarea.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Ana Maria Ionescu cu diploma de instructor, în India


Citește și: A născut 5 copii, dar arată impecabil! Cum se menține în formă Anca Serea: „După o masă, mănânc…”


Este un trend de câțiva ani, care ajută la concentrare

Ceea ce atrage atenția în mod deosebit la yoginii de astăzi este că meditează pe apă. Mai precis, pun pe apă standuppaddle, un fel de placă de surf mai mare, se așază pe ea și meditează. Ana Maria Ionescu ne-a explicat că acesta este un trend de câțiva ani, care ajută la concentrare și dă rezultate foarte bune – yoga pe apă.

Una peste alta, românii sun foarte buni practicanți, au un fel de înclinație spre acest mod de a medita, doar că au o reticență legată de scandalul sexual al Mișcării de Integrare în Absolut (MISA – care susține că este mișcare yoga), în urma căruia Grig Bivolaru, liderul mișcării, a intrat în închisoare pentru sex cu minore.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

Yoga în Herăstrău…

“Cursanţii ne abordează cu o anumită reticenţă, din cauza poveştilor cu MISA, unde nici nu se practică, de fapt, yoga, acolo este altceva, de care noi ne delimităm foarte clar. Trebuie să despărțim cumva practica adevărată de curentul negativ despre yoga”, ne-a explicat instructoarea.

Yoga are o vechime de 5.000 de ani

Yoga este una din cele 6 școli traditionale ale hinduismului, bazată pe meditație, ca o cale spre autocunoaștere și de eliberare. În India, yoga este privită ca fiind un mijloc de desăvârșire fizică și spirituală. În afara Indiei, yoga a început să fie asociată în primul rând cu practicarea așa-numitelor asana (poziții) incluse în Hatha Yoga. Un practicant convins de yoga este numit yogin (masculin), sau yogină (feminin). Yoga este o combinare între exerciții și meditație și este practicată de mai bine de 5.000 de ani.


Citește și: Șoc în showbiz. Simona Gherghe a fost condamnată de instanță! Magistrații au decis


 

Close
Închide
  Close