Mergi direct la conținut »
Zece membri ai unui trib amazonian au fost uciși de căutătorii de aur
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Zece membri ai unui trib amazonian au fost uciși de căutătorii de aur

Zece membri ai unui trib amazonian au fost uciși de căutătorii de aur

Zece membri ai unui trib amazonian, care nu a avut niciodată contact cu civilizația, au fost uciși de căutătorii de aur, iar autoritățile braziliene au deschis o anchetă în acest sens, scrie The New York Times.

Cei zece erau membri ai unui trib care aduna ouă într-o parte îndepărtată a Amazonului și se pare că au avut ghinionul de a da peste căutătorii de aur.

Acum, procurorii federali din Brazilia au deschis o investigație, masacrul fiind considerat cea mai recentă dovadă că amenințarea la adresa grupurilor indigene pe cale de dispariție este în creștere.

Agenția braziliană pentru indigeni, Funai, a anunțat că a fost depusă o plângere la biroul procurorului în statul Amazonas după ce căutătorii de aur s-au dus la un bar în apropiere de granița cu Columbia, și s-au lăudat cu crimele lor. „A fost vorba despre o discuție într-un bar. Ei chiar au povestit cum și-au bătut joc de cadavr, le-au tăiat și le-au aruncat în râu”, a spus Leila Silvia Burger Sotto-Maior, coordonatorul Funai pentru triburile necunoscute și recent contactate.

Minerii au susținut că „trebuiau să-i omoare pentru a nu fi ei omorâți”.

Sotto-Maior a declarat că asasinatele au avut loc luna trecută. „Există o mulțime de dovezi, dar crima trebuie să fie dovedită”, a spus ea.

Procurorul care se ocupă de caz, Pablo de Luz Beltrand, a confirmat că a fost deschisă o anchetă, dar a refuzat să discute detaliile cazului cât timp ancheta este în curs de desfășurare. El a spus că episodul a fost presupus că a avut loc în Valea Javari – a doua cea mai mare rezervație indigenă din Brazilia.

Acesta a fost al doilea astfel de episod pe care îl investighează anul acesta. Prima uciderea a unor membri ai grupurilor indigene necontactate a avut loc în februarie, și cazul nu a fost încă rezolvat.


Citește și: Confesiunea tulburătoare a unei mame. Prima zi de școală a unui copil autist: ”Îi mai arăt lui David încă o dată holul şi numărăm uşile, 1, 2, 3…”


Close
Închide
  Close