Mergi direct la conținut »
Actrița Asia Argento, la Cannes: "În 1997, am fost violată, aici, de Harvey Weinstein"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Actrița Asia Argento, la Cannes: "În 1997, am fost violată, aici, de Harvey Weinstein"

Actrița Asia Argento, la Cannes: „În 1997, am fost violată, aici, de Harvey Weinstein”

Festivalul de film de la Cannes a fost marcat de un discurs puternic, care a fost susținut de o actriță italiană chiar înainte de acordarea primului premiu din competiție. Actrița Asia Argento a spus în fața celor peste 3.000 de spectatori că a fost violată de Harvey Weinstein, la Cannes, în 1997. "Vreau să fac o predicţie: Harvey Weinstein nu va mai fi niciodată binevenit aici", a mai spus ea de pe scena de la Grand Palais Lumiere.


Citește și:


„În 1997, am fost violată de Harvey Weinstein aici, la Cannes. Aveam 21 de ani. Acest festival era terenul lui de vânătoare. Vreau să fac o predicţie: Harvey Weinstein nu va mai fi niciodată binevenit aici. Va trăi în ruşine, ocolit de comunitatea cinematografică care, odată, l-a primit cu braţele deschise şi i-a acoperit crimele”,a început actrița și regizoarea italiană Asia Argento, discursul său.

Ea a ținut să puncteze că celebrul producător căzut în dizgrație nu a fost singurul care a avut un comportament scandalos.

„Printre voi, există persoane care au avut un comportament nedemn faţă de femei. Iar noi ştim cine sunteţi şi nu vom permite să trăiţi nepedepsiţi”, a mai spus Asia Argento.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

CASMB recunoaște că nu sunt bani pentru tinerele mame! Cel puțin 100 de mame din București cu profesii liberale așteaptă de două săptămâni banii pentru concediul postnatal!
Recomandări

CASMB recunoaște că nu sunt bani pentru tinerele mame! Cel puțin 100 de mame din București cu profesii liberale așteaptă de două săptămâni banii pentru concediul postnatal!

Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice.

În urma acuzaţiilor, a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei din întreaga lume, iar toate traumele suferite au fost adunate sub umbrela hashtag-ului #MeToo.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a avut loc în perioada 8 – 19 mai. Lungmetrajul Shoplifters, de Hirokazu Kore-eda, a fost recompensat cu trofeul Palme d’Or, la gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2018. 

Festivalul de la Cannes, cu o tentă politică anul acesta, a început pe 8 mai, cu proiecţia filmului “Everybody Knows/ Todos lo saben”, de Asghar Farhadi. În timpul festivalului, au avut loc și două proteste pe covorul roșu. Mai întâi, zeci de actrițe au manifestat împotriva inegalității de șanse la Hollywood.  Ulterior, 16 actrițe de culoare au pășit pe covorul rosu, din nou, pentru a sublinia această discriminare.

Foto: EPA

 

Close
Închide
  Close