Mergi direct la conținut »
FOTO | Cum s-a văzut prima zi a Festivalului de Film de la Cannes 2018 Galerie foto
5imagini
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > FOTO | Cum s-a văzut prima zi a Festivalului de Film de la Cannes 2018

FOTO | Cum s-a văzut prima zi a Festivalului de Film de la Cannes 2018

Cineastul american Martin Scorsese și actrița australiană Cate Blanchette, președintele juriului, au pozat pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes, pentru a asista la proiecția filmului lor, ”Everybody Knows”, în regia iranianului dublu laureat al premiului Oscar Asghar Farhadi, care scris și scenariul.

”Împărtăşim o pasiune pentru cinema, cu toţii ne aflăm aici pentru a celebra cea de-a şaptea artă”, a spus Martins Scorsese, regizorul filmului ”Taxi Driver”, înainte de a invita pe Cate Blanchett să i se alăturie pe scenă pentru a da startul celor 12 zile de festival.

Martin Scorsese și Cate Blanchett (FOTO: EPA)

Miercuri, Scorsese primește trofeul Carrosse d’Or pentru întreaga carieră. Premiul îi este înmânânat în deschiderea Quinzaine des realisateurs, o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, care recompensează un artist care a marcat istoria cinematografiei.

Martin Scorsese pe covorul roșu al Festivalului de film de la Cannes (FOTO: EPA)

Ceremonia de deschidere a celei de-a 71-a ediții a Festivalului de la Cannes l-a avut ca prezentator pricipal pe Edouard Baer, actor și regizor francez.

Edouard Baer a făcut numeroase glume și a susținut câteva momente muzicale, însă nu a făcut nicio aluzie la scandalul sexual în care este implicat producătorul Harvey Weinstein – scandal care a zguduit industria cinematografică în toamna anului trecut.

Edouard Baer pe scena Festivalului de Film de la Cannes (FOTO: EPA)

Ulterior, pe scenă a urcat Cate Blanchett, care prezidează juriul acestei ediții.

Din juriu mai fac parte actrița Lea Seydoux – una dintre acuzatoarele producătorului american Harvey Weinstein – actrița americană Kristin Stewart și regizoarea americană Ava DuVernay, cineastul francez Robert Guediguian, regizorul canadian Denis Billeneuve, regizorul rus Andrei Zviaghințev, actorul chinez chang Chen și cântăreața Burundeză Khadja Nin.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Festivalul de la Cannes, care pare să aibă o conotație politică majoră în acest an, a debutat marți cu proiectare filmului ”Todos lo saben” (”Toată lumea știe”), regizat de Asghar Farhadi. Filmul îi are în rolurile principale pe Penelope Cruz și pe Javier Bardem.

La Cannes a fost deschisă o linie de urgență pentru raportarea oricărui abuz produs în timpul festivalului și vor fi organizate serii de discuții despre acest subiect. În plus, juriul care va acorda premiul Palme d’Or în acest an este condus, în majoritate, din femei.

Totodată, unele dintre vedete nu au respectat regula impusă de directorul festivalului şi … au făcut selfie pe covorul roşu.

“Nu e frumos, e un gest grotesc”, este afirmaţia făcută de directorul festivalului de film de la Cannes, cu o lună înainte de deschiderea festivalului. El a explicat că a decis să interzică selfie-urile, mai ales că din cauza acestui obicei nu se respectă programul apariţiilor pe covorul roşu.

Mai multe vedete au încălcat regula de la festivalul de la Cannes. Au făcut selfie pe covorul roșu – FOTO


CITEȘTE ȘI: REPORTAJ: Iulia Ganea încearcă un nou tratament cu propriile celule stem, la Bucureşti. Tratamentul din Thailanda nu a dat rezultate


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close