De Petre Dobrescu,

Realizatoarea a intrat cu noul său proiect de lungmetraj în selecția pieței de coproducții internaționale Berlinale Coproduction Market 2020, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei internaționale de film. Este un program de facilitare a dezvoltării coproducțiilor, ce reunește, în perioada 20-27 februarie 2020, peste 10.000 de profesioniști din întreaga lume – producători, agenți de vânzări, distribuitori, finanțatori.

“Moartea și Fecioara”, care va intra în producție anul viitor, este o radiografie cinematografică a unei relații de cuplu, cu dinamica și paradoxurile sale complexe, reflectând asupra felului în care timpul, subiectivitatea memoriei și istoria familială influențează modul în care trăim experiența intimității.

Filmul explorează arheologia emoțională a cuplului aflat într-un moment de cumpănă a relației; cei doi decid să treacă printr-un proces de deconstruire a memoriei împreună cu regizoarea, în speranța că vor înțelege și, într-un final, vor depăși criza.

“Nu mă atinge-mă” a fost lăudat și criticat deopotrivă

“Nu mă atinge-mă”, filmul cu care Adina Pintilie a făcut senzația la Festivalul de la Berlin acum doi ani și despre care a vorbit pe larg la Libertatea Live, este o investigație asupra dorinței cronice a omului de atingere, de contact, cu diversele sale fațete. O femeie și doi bărbați, în căutarea intimității.

Filmul a fost apreciat de critica de specialitate, însă a stârnit și controverse. Mai mulți oameni au ieșit din sală în primele minute ale filmului, atunci când acesta a fost proiectat la Berlinală. Criticii care au rămas până la final au lăudat însă lungmetrajul.

Citeşte şi:

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost incinerat. Imagini sfâșietoare cu mama jurnalistei

Mioara Comana, despre cazul elevilor intoxicați la Liceul German din Arad. „Am aflat cu stupoare că și personalul auxiliar ajunsese cu aceleași simptome la UPU”

„Medicii nu ne mai primesc, de teama consecințelor”, spun reprezentanții KRKA. „Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează