Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Cei mai cunoscuți artiști din Republica Moldova care au avut succes în România. Basarabia și România au fost mereu unite, prin muzică
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/ Cei mai cunoscuți artiști din Republica Moldova care au avut succes în România. Basarabia și România au fost mereu unite, prin muzică

VIDEO/ Cei mai cunoscuți artiști din Republica Moldova care au avut succes în România. Basarabia și România au fost mereu unite, prin muzică

Cei mai cunoscuți artiști din Republica Moldova care au avut succes în România. Basarabia și România au fost mereu unite, prin muzică. Separate de vremuri, însă unite prin grai, port sau istorie, cele două maluri ale Prutului și-au regăsit întotdeauna sufletul comun. Prin muzică, între Chișinău și București, n-a fost vreodată hotar.

Vocile de aur din Republica Moldova și-au găsit întotdeauna ascultători, acasă în România. Mărturie stau zecile de artiști de la Chișinău care au scris pagini întregi din istoria muzicii românești. Ultimele exemple sunt idolii tinerei generații: de la oamenii cu masca de la Carla’s Dreams, la cei care au dus bunica pe scena Eurovision.

Cea mai cunoscută trupă a momentului din Republica Moldova este Carla’s Dreams. Artiștii au ajuns pe piață muzicală românească în urmă cu mai bine de 4 ani și s-au remarcat prin apariția inedită: cu fețele pictate.

Succesul trupei Carla’s Dreams s-a tradus prin foarte multe colaborări și concerte cu artiști din stânga Prutului. Muzica băieților de la Chișinău a ajuns hit în toată România.

Ianna Novac este un alt nume de româncă din Republica Moldova, care a trecut granița. Interpreta a venit în România, acum 18 ani, cu o bursă prezidențială pe care a câștigat-o la un concurs de muzică, în Chișinău.

S-a transferat imediat la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatii” și apoi a absolvit Conservatorul, secția canto-clasic. Primul proiect românesc a fost colaborarea cu trupa A.S.I.A. – trei ani de concerte și turnee de succes.

După ce proiectul ASIA s-a încheiat, artista a pornit singură un proiect pop-opera. Nimeni n-a crezut în proiectul ei. Niciun producător nu-i dădea șanse de succes, iar impresarii i-au zis că nu se potrivește pe piață muzicală românească. Dar Ianna s-a ambiționat și a câștigat.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Acum lucrează la un album nou. A strâns piese din cele mai reprezentative locuri ale lumii și le-a ordonat într-un proiect inedit. Un amestec muzical românesc, grecesc și rusesc, în stilul pop-opera.

Alex Calancea Band a făcut senzație la finala Eurovision România 2018. Artiștii basarabeni revin cu plăcere în România, ori de câte ori sunt chemați. Pentru ei, țara noastră e acasă.

Și în timp ce mulți artiști merg pe drumul succesului spre România, Fuego face drumul invers. Artistul, care e primit mereu cu brațele deschise de către românii din Republica Moldova, crede cu tărie în unirea prin muzică.

Sursa video: Știrile TVR


CITEȘTE ȘI… Prognoza meteo pentru perioada 26 martie-8 aprilie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni


 

Close
Închide
  Close