Mergi direct la conținut »
Bebe Cotimanis le-a predat pușcăriașilor cursuri de actorie. „Era un soi de profesor-mentor”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Bebe Cotimanis le-a predat pușcăriașilor cursuri de actorie. „Era un soi de profesor-mentor”

Bebe Cotimanis le-a predat pușcăriașilor cursuri de actorie. „Era un soi de profesor-mentor”

Bebe Cotimanis nu este deloc străin de catedră, fiind profesor pentru tineri și copii, însă puțini se așteptau ca marele actor să aibă răbdarea să le explice unor pușcăriași tainele actoriei. Ei bine, a făcut-o în zilele de filmare de la Penitenciarul Rahova ale serialului „Vlad”!

De Denisa Macovei,

Bebe Cotimanis în penitenciarul Rahova

 

 Anul trecut, Bebe Cotimanis a experimentat pe pielea lui încarcerarea într-un peniteciar de maximă securitate, alături de adevărați deținuți, pe când filma câteva scene pentru serialul „Vlad”, difuzat de PRO TV. A povestit despre experiența actorului veteran după gratii mult mai tânărul lui coleg, Anghel Damian.

„Acolo exista un grup care avea un respect deosebit față de ceea ce făceam noi și care i-a pus la punct pe unii care nu ne lăsa să filmăm, care țipau, urlau, ne înjurau și ne mai și scuipau. Cei din grupul celor care ne protejau, să zic așa, l-au recunoscut pe Bebe Cotimanis și erau emoționați de evenimente, de toată întâmplarea. Erau foarte curioși. La noi la filmări există dublele, aceeași secvență care se filmează din mai multe unghiuri, de mai multe ori și, până când nu iese așa cum trebuie, ea se repetă. Ei voiau să înțeleagă cum reușim să facem exact la fel de fiecare dată. Am început o discuție despre ce înseamnă actorie, despre ce înseamnă meseria asta, profesia asta. Și au descoperit de fapt cum se face un film”, ne-a povestit Anghel.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Bebe Cotimanis

„După câteva zile de filmare, aveam impresia că filmez cu un coleg de generație”

Printre duble și scene noi, Bebe Cotimanis își făcea timp să stea la discuții cu deținuții, încercând să le explice detaliile din spatele camerelor și prin ce procedee se ajunge la produsul final. „Au fost niște discuții foarte interesante, la un moment dat. Domnul Cotimanis era un soi de profesor-mentor. Unii dintre cei încarcerați ne-au povestit că există trupe de deținuți care fac spectacole”, spune Anghel Damian, care a rămas profund impresionat de Cotimanis și de faptul cum au lucrat împreună.

Anghel Damian in penitanciarul Rahova

„Când lucrezi cu un actor cunoscut, important și mai în vârstă, nu știi exact cum te va primi, pentru că, până la urmă, el trebuie să te primească. După câteva zile de filmare, aveam impresia că filmez cu un coleg de generație, pentru că era atât de generos în a împărtăși toată experiența, încât nu mai simțeam nici diferența de statut. A fost o bucurie imensă să am șansa să lucrez cu el”, ne-a mai declarat actorul din „Vlad”.


VIDEO | Emilia Popescu n-a mai primit un rol pe marile ecrane de 27 de ani! „În ’92, filmul a încheiat colaborarea cu mine”

Close
Închide
  Close