MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2019 12:00

Cabina Stelei Popescu de la teatru e ocolită de actrițele tinere. “Atmosfera e destul de apăsătoare”

Distribuie

Cabina în care se aranja Stela Popescu la Teatrul de Revistă Constantin Tănase a fost redeschisă vara trecută, la șase luni de la moartea îndrăgitei artiste. Însă actrițele o ocolesc. Mai ales cele tinere...

La mai bine de un an de la moartea Stelei Popescu, lucrurile din cabina sa de machiaj de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase au rămas nemișcate.

Pe scaunul regretatei actrițe nu stă nimeni, iar în acel colț se află un mic altar în memoria ei. Totul a rămas nemișcat și o candelă stă mai tot timpul aprinsă, sub supraveghere.

Cabina a fost redeschisă vara trecută, la șase luni de la moartea Stelei, însă este ocolită de actrițe, mai ales de cele tinere.

„În cabină sunt cinci locuri. Doar scaunul Stelei a rămas blocat. Colțul ei a devenit acum un mic altar, cu fotografii, lumânări care stau aprinse când e cineva în teatru, sub supraveghere, pentru a nu se întâmpla ceva. Artistele tinere intră cu emoții acolo. Atmosfera e destul de apăsătoare, dar, încet-încet, se vor obișnui cu ideea că sunt în cabina uneia dintre cele mai mari actrițe pe care le-am avut”, a mărturisit pentru Libertatea fostul manager al teatrului, Alexandru Arșinel.

Emoții și pentru Tamara Buciuceanu

Ani buni, cabina a fost împărțită de Stela Popescu și Tamara Buciuceanu. Aceasta din urmă s-a întors acolo, la finele anului trecut, cu ocazia Galei Stela Popescu. Marea actriță nu și-a putut stăpâni lacrimile când a stat pe scaunul Stelei și i-a privit fotografiile.

„Tamara Buciuceanu a stat acolo… Cabina e făcută la nivelul scenei, special pentru actrițele mai în vârstă. Pentru că de la o vârstă e greu să mai urci și să cobori scări”, a mai spus Arșinel.

La sfârșitul lunii ianuarie, invitată a teatrului va fi și Corina Chiriac, în cadrul unui spectacol în care va și cânta. Și aceasta va ocupa cabina de machiaj a regretatei actrițe.


Citește și:

Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”

Citește mai multe despre Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Tamara Buciuceanu Botez și teatrul constantin tanase pe Libertatea.

Comentarii