Mergi direct la conținut »
Solist din întâmplare! Cătălin Crișan studia pianul și se pregătea pentru Conservator când a fost descoperit de Mihaela Runceanu
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Solist din întâmplare! Cătălin Crișan studia pianul și se pregătea pentru Conservator când a fost descoperit de Mihaela Runceanu

Solist din întâmplare! Cătălin Crișan studia pianul și se pregătea pentru Conservator când a fost descoperit de Mihaela Runceanu

Reper al muzicii ușoare de peste 30 de ani, Cătălin Crișan, 51 de ani, ne-a făcut o confesiune care-i va bulversa pe admiratorii săi: a ajuns cântăreț din întâmplare! Altele îi erau talentele și ocupațiile în tinerețe!

De Florian Gheorghe,

“Am fost un bun matematician, am intrat la cel mai bun liceu de mate-fizică (actualul Colegiu Mihai Viteazul din București) cu media 9,96. Făceam meditații cu marele matematician Grigore Gheba, cel care a semnat vestitele culegeri de probleme și exerciții de matematică, le știam pe dinafară, examenul de admitere a fost ceva ușor pentru mine”, povestește artistul cu părul ondulat și grizonant, care astăzi chiar este profesor la propriul after school. Nu unul de matematică însă, ci de canto, pian și actorie.

«Interpretam din Bach, Chopin»

“Nici prin gând nu-mi trecea că o să ajung solist. Îmi plăcea muzica, dar cea clasică, am fost un bun pianist, cu participări pe plan extern și cu premii luate la cel mai important concurs artistic din comunism, Cântarea României. Interpretam din Bach, Chopin, chiar mă pregăteam să dau la Conservator. Cântam și la chitară – așa a început drumul meu în muzica ușoară, la un spectacol în sala de manifestări a liceului m-a văzut Mihaela Runceanu. M-a luat la clasa dumneaei, la Școala Populară de Artă din București”, își aduce aminte artistul de perioada dinainte să ajungă un solist consacrat.

Celebritatea lui a venit odată cu Premiul I la Festivalul de interpretare muzicală, locul unde a și lansat melodia care a rămas, peste ani, cel mai mare succes muzical al său: “Vorbește marea” (1987).

FOTO: Cătălin Crișan în 1988, imediat după absolvirea liceului!

 

CITESTE SI: Regretul primei soții a lui Mihai Constantinescu. „La început am amânat pentru că amândoi aveam proiecte profesionale şi apoi au trecut anii, relaţia noastră s-a răcit”

Close
Închide
  Close